Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Η 10χρονη Ευαγγελία Σίσκου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού


 Το ελληνικό σκάκι γιορτάζει μία σπουδαία διάκριση - Η ηλικίας 10 ετών Ευαγγελία Σίσκου κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσµιο Ατοµικό Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στη Γεωργία.

Μια μεγάλη επιτυχία γιορτάζει το ελληνικό σκάκι. Η 10χρονη Ευαγγελία Σίσκου, φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας στα κορίτσια κάτω των 10 ετών, κατέκτησε την 3η θέση στους αγώνες του Παγκόσμιου Ατομικού Πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Μπατούμι της Γεωργίας.

Η νεαρή σκακίστρια του συλλόγου ΑΜΟ Γαλαξίας της Θεσσαλονίκης, με 8 βαθμούς σε 11 αγώνες ισοβάθμησε στις θέσεις 3 έως 7 και σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας πήρε τελικά το χάλκινο μετάλλιο.

Στο πρωτάθλημα των κοριτσιών μέχρι 10 ετών συμμετείχαν 101 σκακίστριες από 36 χώρες.


 

«Η νεαρή αθλήτρια µε την απόδοσή της όπως και ο 14χρονος Νίκος Πούπαλος που πριν λίγες κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσµιο Ατοµικό Πρωτάθληµα µέχρι 14 ετών στη Ρουµανία, αποδεικνύουν ότι το µέλλον για τα νεαρά αγόρια και κορίτσια τους αθλήµατός µας προµηνύεται αισιόδοξο και λαµπρό», ανακοίνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, δίνοντας τα δικά της συγχαρητήρια στους εκπροσώπους της χώρας μας.


Αναφορικά με την επίσης αξιοσημείωτη διάκριση του Νικόλαου Πούπαλου, αυτή επιτεύχθηκε στο Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων μέχρι 14 ετών, που ολοκληρώθηκε νωρίτερα τον Σεπτέμβριο στη Μαμάια της Ρουμανίας.

Ο έφηβος σκακιστής του Πειραϊκού ΟΣ, με 8 ½ βαθμούς σε 11 αγώνες ισοβάθμησε στις θέσεις 3-4 με τον Alsat Aldiyar (IM 2264) από το Καζακστάν. Σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας κατέλαβε τελικά την 4 θέση. Στην κατηγορία του αγωνίστηκαν 138 σκακιστές από 60 χώρες.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και την κατάταξη των σκακιστών και σκακιστριών μας (συνολικά 2 αγόρια και 3 κορίτσια) στην ιστοσελίδα chess-results.

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) αποτελεί τον ανώτατο οργανισμό διοίκησης όσον αφορά το σκάκι στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1948 και εδρεύει στην Αθήνα. Αποτελεί μέλος της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE).

Είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των ατομικών και ομαδικών εγχώριων διοργανώσεων ανδρών και γυναικών. Επίσης οργανώνει και διευθύνει τους Έλληνες διεθνείς στις αντίστοιχες σκακιστικές διοργανώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις