Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

«Άδειασαν» θυρίδα γνωστού εργολάβου σε τράπεζα στην οδό Πειραίώς – Άρπαξαν 380.000 ευρώ & πολλά πολύτιμα αντικείμενα

 «Για να ανοίξεις μία θυρίδα χρειάζεται ο διευθυντής ή υπάλληλος και το δικό μου κλειδί»

«Άδειασαν» θυρίδα ιδιοκτήτη γνωστής κατασκευαστικής εταιρίας σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Πειραιώς.

Μάλιστα, η διάρρηξη είχε λεία «μαμούθ», με μετρητά ύψους 380.000 ευρώ, 40 χρυσές λίρες, ρολόγια, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας!

Η διάρρηξη διαπιστώθηκε χθες το μεσημέρι από τον εργολάβο Ν.Α., ο οποίος είχε πάει με τη σύζυγό του στο υποκατάστημα, επειδή μια τραπεζική υπάλληλος του ζήτησε να πληρώσει οφειλή για την ενοικίαση της θυρίδας.

Το ζευγάρι αποφάσισε να μεταφέρει τα πολύτιμα αντικείμενα σε μικρότερη θυρίδα και να πάρει κάποια από τα χρήματα. Ομως όταν άνοιξαν τη θυρίδα, ταυτόχρονα με το κλειδί του πελάτη και το κλειδί της τράπεζας, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι τα χρήματα και τα τιμαλφή είχαν κάνει φτερά!

Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και άρχισαν έρευνες, με τη λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού από τον χώρο των θυρίδων, ενώ κατασχέθηκε το βιντεοσκοπημένο υλικό από τις κάμερες της τράπεζες για να εξακριβωθεί ποιος είχε βάλει «χέρι» στον «θησαυρό».

 


Επίσης, αφαιρέθηκε η κλειδαριά της θυρίδας για να γίνει πραγματογνωμοσύνη και να διαπιστωθεί αν έχει γίνει διάρρηξη, από τη στιγμή που δεν είχε ανοίξει ξανά με τα δύο κλειδιά που απαιτούνται.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κάτοχος της θυρίδας είναι γνωστός εργολάβος του Πειραιά, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει κατασκευάσει πολλά κτίρια.

Η σύζυγός του Β.Τ., που ήταν παρούσα στο άνοιγμα της θυρίδας, δήλωσε στην «Espresso»: «Ηρθαμε να αλλάξουμε θυρίδα που είχε μέσα χρήματα, λίρες, τιμαλφή και έγγραφα. Κατεβαίνουμε κάτω να κάνουμε τράμπα τα πράγματα και ήταν άδεια η θυρίδα. Για να ανοίξεις μία θυρίδα, πρέπει να έρθει ο διευθυντής ή υπάλληλος και το δικό μου κλειδί για να ανοίξει».

Χθες το απόγευμα ο ιδιοκτήτης της θυρίδας και η σύζυγός του κατέθεσαν στην Αστυνομία μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ αναμένεται να προσφύγουν και εναντίον της τράπεζας.

«Εδώ τυπικά υπεύθυνοι είναι ο διευθυντής της τράπεζας και ο αρμόδιος που ανεβοκατεβαίνει για το άνοιγμα των θυρίδων. Θα βάλουμε τεχνικό σύμβουλο για να διαπιστώσουμε αν έχουν παραβιαστεί κλειδαριές και από εκεί και μετά θα γίνουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της τράπεζας» δήλωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος του εργολάβου Μιχάλης Φαρσάρης.

Παράλληλα, θα ζητήσει να διερευνηθεί αν έχουν κλαπεί χρήματα και τιμαλφή και από τις θυρίδες άλλων πελατών του ίδιου τραπεζικού υποκαταστήματος στην οδό Πειραιώς.

«Είναι πολύ περίεργη υπόθεση αυτή… Από μια τυχαία έρευνα που έκανα, διαπιστώθηκε πως και σε άλλα υποκαταστήματα τράπεζας έχουν γίνει ανάλογα περιστατικά. Και σε θυρίδες εφοπλιστών έχουν γίνει διαρρήξεις, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα. Οι δικαιούχοι έχουν δικαιωθεί» δήλωσε ο κ. Φαρσάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις