Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Anadolou: Η Γερουσία των ΗΠΑ αποσύρει τους δύο όρους για την πώληση των F-16 στην Τουρκία


 Η Γερουσία των ΗΠΑ, αποφάσισε να καταργήσει τους δύο όρους που εμπόδιζαν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων  Anadolu.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η Γερουσία αποφάσισε στο προσχέδιο  του νομοσχεδίου περί Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ (NDAA) του 2023, να καταργήσει τους δύο όρους που δεν επέτρεπαν στην  Τουρκία να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά.

Αυτοί οι δύο όροι τόνιζαν ότι η Άγκυρα δεν θα χρησιμοποιήσει τα μαχητικά F-16 για να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και ότι η πώληση θα είναι προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, συζήτησε το θέμα των F-16 με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει, ότι έχει λάβει «θετικά μηνύματα» από δύο Αμερικανούς Γερουσιαστές, σχετικά με την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16. Πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι εν λόγω γερουσιαστές ήταν ο Ρεπουμπλικανός Λίντσεϊ Γκράχαμ, και ο Δημοκρατικός Κρις Κουνς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις