Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

BioNTech: Mε 40 δισεκ.δολ. κέρδη, ετοιμάζει 3 νέα εμβόλια για παραλλαγές Covid που δεν… κυκλοφορούν ακόμη!

 Οι ιδρυτές του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID επιμένουν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, καθώς λανσάρουν την τελευταία σειρά εμβολίων που τους έχουν αποφέρει 40 δισεκατομμύρια δολάρια...

Οι ιδρυτές της BioNTech Δρ. Ουγούρ Σαχίν και η Δρ. Εζλέμ Τουρετζί ανακοίνωσαν πως δουλεύουν πάνω στην παραγωγή τριών νέων εμβολίων για

την Covid-19 γιατί όπως είπε ο ιδρυτής της εταιρίας, στην Boston Globe, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πανεπιστημιούπολη της Pfizer στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τον ιό. Ο ιός θα μείνει μαζί μας για πολλά χρόνια και είμαστε ακόμα στην πανδημική φάση αυτής της επιδημίας. Όλες οι προβλέψεις ότι η πανδημία θα τελειώσει [σύντομα] απλά δεν ευσταθούν», είπε, διαψεύδοντας τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden και τον πρόεδρο του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο, δήλωσαν ότι ο πόλεμος κατά του COVID είχε σχεδόν τελειώσει

Ποια είναι τα νέα εμβόλια;

Ανάμεσα στα νέα εμβόλια που αναπτύσσει η BioNTech είναι:

1/ ένα που θα καταπολεμήσει παραλλαγές του COVID-19 που δεν υπάρχουν ακόμη,
2/ ένα που θα βοηθήσει τα αντισώματα του δέκτη να επιτεθούν στον ιό με «πιο εμφανή τρόπο»,
3/ ένα που θα βοηθά στην τόνωση της απόκρισης των Τ κυττάρων ενός ατόμου.

Το Τ κύτταρο είναι μια περιοχή του ανοσοποιητικού συστήματος που καταπολεμά τις λοιμώξεις που υπάρχουν ήδη στο σώμα. Το τελευταίο, το οποίο αναφέρεται από την Globe ως το «πιο φιλόδοξο» της εταιρείας, έχει στόχο να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου να καταπολεμήσει τα στελέχη του COVID-19 που δεν γνωρίζουμε καν.

Οι κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους έξι μήνες. Η Tureci είπε στην Globe ότι: «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τυχόν επερχόμενες νέες παραλλαγές. Διαθέτουμε ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που βασίζεται σε AI [τεχνητή νοημοσύνη] με το οποίο εξετάζουμε τις επερχόμενες παραλλαγές».

Το ζευγάρι ίδρυσε την BioNTech το 2008 και στηρίζεται στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates ως ένα από τους μεγάλους επενδυτές τους. Η BioNTech πούλησε εμβόλια αξίας 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εισπράξει ακόμη 20 δισεκατομμύρια δολάρια ως το τέλος του 2022 από τις πωλήσεις εμβολίων.

Η έρευνά τους πιστώθηκε ως η κινητήρια δύναμη πίσω από την πρώτη συνεργασία εμβολίου Pfizer-BioNTech – και το ζευγάρι επιμένει, ότι ούτε αυτοί ούτε η πανδημία έχουν κάνει τον κύκλο της ακόμη.

Τα εμβόλια και τα κέρδη

Η Pfizer ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι το εμβόλιο της εταιρείας Comirnaty απέφερε πωλήσεις 8,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η θεραπεία με Paxlovid πρόσθεσε άλλα 8,12 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε 27,74 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Pfizer διατήρησε τις προοπτικές της για πωλήσεις της Comirnaty για ολόκληρο το έτος με έσοδα περίπου 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων και από το Paxlovid περίπου 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Comirnaty ήταν, μακράν, το πιο δημοφιλές από τα τέσσερα εμβόλια που έχουν εγκριθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότερες από 355 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου δύο δόσεων έχουν χορηγηθεί, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η Pfizer δεσμεύει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την Comirnaty και μοιράζει τα κέρδη, καθώς και το κόστος κατασκευής και διανομής του εμβολίου, με τον συνεργάτη ανάπτυξης BioNTech.

Απόθεμα μετρητών και για την Pfizer

Τα Comirnaty και Paxlovid έχουν γίνει βασικοί οδηγοί εσόδων για την Pfizer και έχουν βοηθήσει τον φαρμακευτικό κολοσσό να δημιουργήσει ένα απόθεμα μετρητών.

Τον Μάιο, η Pfizer ανακοίνωσε σχέδια να αρχίσει να χρησιμοποιεί μέρος αυτού του αποθέματος. Είπε ότι θα ξοδέψει 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για να αγοράσει το υπόλοιπο τμήμα της εταιρείας ανάπτυξης θεραπείας για την ημικρανία, την Biohaven Pharmaceutical που δεν κατέχει ήδη.

Ενώ τον Ιούνιο, η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν συμφωνία 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για 105 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους για τον COVID-19, το οποίο θα μπορούσε να παραδοθεί μόλις αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Η συμφωνία περιλαμβάνει προμήθειες ενός ανανεωμένου εμβολίου προσαρμοσμένου στο Omicron, εν αναμονή της έγκρισης από τους κανονισμούς, σύμφωνα με την Pfizer.

Αυξημένες οι τιμές των εμβολίων κατά 50%

Η μέση τιμή ανά δόση στη συμφωνία είναι πάνω από 30 $, μια αύξηση άνω του 50% από τα 19,50 $ ανά δόση που πλήρωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην αρχική της σύμβαση με την Pfizer. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης τη δυνατότητα να αγοράσει έως και 195 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό πιθανών δόσεων σε 300 εκατομμύρια, ανέφεραν οι εταιρείες. Η σύμβαση θα ενισχύσει τις πωλήσεις εμβολίων το 2022 για την Pfizer και τη BioNTech, οι οποίες μοιράζονται τα κέρδη από τα εμβόλια.

Η Pfizer έχει προβλέψει πωλήσεις εμβολίων για τον COVID-19 32 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, έχουν προβλέψει πωλήσεις για το 2022 περίπου 33,6 δισεκατομμύρια δολάρια για τις λήψεις.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διανείμει σχεδόν 450 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech στις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που εγκρίθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Πάνω από 350 εκατομμύρια από αυτές τις δόσεις έχουν χορηγηθεί.

Επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν μπόρεσε να παράσχει περισσότερη χρηματοδότηση για τον COVID-19 από το Κογκρέσο νωρίτερα αυτό το μήνα, αναγκάστηκε να ανακατανείμει 10 δισεκατομμύρια δολάρια από την υπάρχουσα χρηματοδότηση για να πληρώσει για πρόσθετα εμβόλια και θεραπείες. Σύμφωνα με το HHS, τα χρήματα για την πληρωμή δόσεων σε αυτό το νέο συμβόλαιο προέρχονται από αυτή τη χρηματοδότηση.

Γιατί επεκτείνεται στην Αυστραλία – Τι ανακοίνωσε για τη νέα γενιά εμβολίων

Οι αρχές της Αυστραλίας, σε μάλλον πανηγυρικούς τόνους, ανακοίνωσαν την κατ’ αρχήν συμφωνία τους, ώστε η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech να αποκτήσει παράρτημα στην Μελβούρνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.

Η τοπική κυβέρνηση της Βικτώριας ανέφερε ότι η συνεργασία θα αφορά στην παραγωγή εμβολίων και θεραπειών που θα βασίζονται στην τεχνολογία mRNA. Είναι αυτή η τεχνολογία πάνω στην οποία η εταιρεία βάσισε την παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε όλον τον κόσμο σε συνεργασία με τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας επέλεξαν την Μελβούρνη για να ιδρύσουν ένα κέντρο κλινικής έρευνας και ανάπτυξης της τεχνολογίας mRNA, το οποίο θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, ώστε όλος ο κόσμος να εξασφαλίσει πρόσβαση στην τεχνολογία mRNA», δηλώνει ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας Ugur Sahin.

Εμβόλια «επόμενης γενιάς»

Η κατ’ αρχήν συμφωνία προβλέπει ότι η BioNTech, που έχει την έδρα της κοντά στην πόλη Μάιντς της Γερμανίας, θα μπορέσει να αναπτύξει θεραπείες και εμβόλια mRNA της επόμενης γενιάς για έρευνα και κλινικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων μολυσματικών ασθενειών, αντικαρκινικών φαρμάκων και εξατομικευμένων θεραπειών για τον καρκίνο.

Τεχνητή νοημοσύνη

Προβλέπει επίσης, ότι η BioNTech θα θεσπίσει την τεχνολογία έγκαιρης προειδοποίησης και αναγνώρισης με γνώμονα την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό μελλοντικών απειλών για νόσηση σημαντικών ομάδων του πληθυσμού, καθώς και για την ταχεία ανάπτυξη νέων θεραπειών και εμβολίων.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις