Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Αδιανόητο: Χωρίς την παρουσία της ΠτΔ Εγινε η έπαρση της Σημαίας στον Λευκό Πύργο Πρώτη φορά στα χρονικά απουσίασε η Προεδρία της Δημοκρατίας


 Για πρώτη φορά στα χρονικά, πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, στις 26 Οκτωβρίου του 1912, χωρίς την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας!

Κύκλοι του γραφείου της κ. Σακελλαροπούλου ανέφεραν πως η παρουσία της δεν ήταν στο πρόγραμμα, επισυνάπτοντας μάλιστα και το σχετικό αρχείο.

Όμως, στο πρόγραμμα που είχε δώσει τις προηγούμενες ημέρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνονταν κανονικά η παρουσία της στην εκδήλωση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το πρόγραμμα της 27ης Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί αναμενόταν η άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο της εξέδρας της παρέλασης προκειμένου να ξεκινήσει η παρέλαση.

Η απουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας από την καθιερωμένη τελετή στον Λευκό Πύργο σχολιάστηκε αφού η τελετή γίνεται πάντα με την παρουσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, εκτός αν συντρέχουν άλλοι, σοβαροί λόγοι απουσίας.

Την έπαρση της σημαίας έκαναν τελικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη.

Στην τελετή έπαρσης της σημαίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου παρέστη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έψαλε τον εθνικό ύμνο και άγημα της ΣΣΑΣ απέδωσε τιμές. Την ώρα έπαρσης της σημαίας πραγματοποιήθηκαν χαιρετιστήριες βολές (κανονιοβολισμοί) από τη φρεγάτα «Σπέτσαι».

Θα πρέπει να μας εξηγήσουν από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ποιοι είναι οι σοβαροί λόγοι της απουσίας της Προέδρου Κ.Σακελλαροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις