Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Bloomberg: H TOYPKIA EKANE δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου

 


Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, μικρού βεληνεκούς έκανε η Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο σημειώνει ότι  ο πύραυλος είναι εγχώριας κατασκευής. Το Blomberg επικαλείται δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, αλλά δεν έχουν εξουσιοδότηση να κάνουν δηλώσεις και για το λόγο αυτό έχουν ζητήσει ανωνυμία.

Για την εκτόξευση χρησιμοποιήθηκε κινητή πλατφόρμα από αεροδρόμιο κοντά στην Ριζούντα. Η εκτόξευση έγινε προς τη Μαύρη Θάλασσα, περί τις επτά το πρωί τοπική ώρα. Ο πύραυλος διέγραψε τροχιά 561 χιλιομέτρων κι έπεσε στα ανοιχτά της Σινώπης, σύμφωνα με τα δύο άτομα που επικαλείται το Bloomberg.


 

 

Η Τουρκία έχει ήδη δύο συστήματα πυραύλων το Γιλντιρίμ (Yildirim) και το Μπόρα (Bora). Το εν λόγω σύστημα είναι το τρίτο κατά σειρά  και λέγεται Ταϊφούν (Tayfun).

Τα τουρκικά ΜΜΕ, σε πανηγυρικό τόνο ανέφεραν ότι η δοκιμή ήταν επιτυχής, ότι ο πύραυλος έπληξε με επιτυχία το στόχο του και ότι η πτήση του βλήματος διήρκεσε 458 δευτερόλεπτα. Όπως αναφέρει το Bloomberg, το απόρρητο σχέδιο με την ονομασία «Tayfun» είναι σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια και είναι υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις