Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Μήνυμα προς την Δύση από BRICS: Αρνήθηκαν να ψηφίσουν κατά της Ρωσίας στον OHE - Κίνα, Ινδία και Νότια Αφρική απείχαν της ψηφοφορίας


 Μήνυμα προς την Δύση από τις τρεις βασικές χώρες των BRICS οι οποίες απείχαν από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την καταδίκη της ενσωμάτωσης των τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας στην Ρωσία έστειλαν η Κίνα, η Ινδία και η Νότια Αφρική.

Η ψηφοφορία που διεξήχθη στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ καταδίκασε μεν την ενσωμάτωση των περιοχών, χώρες όμως «κλειδιά» και πυρηνικές δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ινδία απείχαν αυτής ουσιαστικά με την ουδετερότητά τους τασσόμενες ευνοϊκά προς την Ρωσία.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ «καταδίκασε» τις πρόσφατες «παράνομες προσαρτήσεις» τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στις οποίες προχώρησε η Ρωσία εγκρίνοντας χθες βράδυ σχετικό ψήφισμα με 143 ψήφους υπέρ, 5 κατά και 35 αποχές.

Πέραν της Ρωσίας, εναντίον του κειμένου ψήφισαν η Λευκορωσία, η Συρία, η Βόρεια Κορέα και η Νικαράγουα.

Οι ψήφοι υπέρ ήταν δύο περισσότερες από τις 141 με τις οποίες είχε εγκριθεί το κείμενο που καταδίκαζε την ρωσική επιχείρηση, πριν από μισό χρόνο. Η Βραζιλία, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία ψήφισαν υπέρ.

Από την πλευρά του το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών πανηγυρίζει κάνοντας λόγο για τις χώρες που στέκονται στην «λάθος πλευρά της ιστορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις