Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Eκτός Eλέγχου ο Ερντογάν: H Eλλάδα να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα την οδηγήσουν στην καταστροφή - Ενόχληση της Άγκυρας μετά την τροπολογία Μενέντεζ

 

Δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την τροπολογία που κατέθεσε ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και η οποία θέτει προϋποθέσεις στην Τουρκία για την αγορά F-16.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις που θα οδηγήσουν την ίδια και τον λαό της στην καταστροφή. «Η ενθάρρυνση της Ελλάδας, που στρατιωτικοποιεί τα αποστραστιωτικοιημένα νησιά του Αιγαίου, είναι ασυμβίβαστη με τη λογική και τη συμμαχία. Συμβουλεύουμε την ελληνική διοίκηση να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή για την ίδια και τον λαό της», σημείωσε, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας.

 

«Ξέρουμε καλά ποιος έστρεψε εναντίον μας την Ελλάδα ύστερα από 100 χρόνια», ανέφερε ο Ερντογάν, ενώ σε άλλο σημείο είπε:   «Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει τον ορίζοντα της Τουρκίας σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα».

«Το να ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά είναι ασυμβίβαστο με τη λογική και τη συμμαχία. Η πολιτική της προβοκάτσιας και της έντασης δεν είναι προς όφελος κανενός», τόνισε σύμφωνα με το Anadolu.

Η Τουρκία δεν θα επικυρώσει το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ “εφόσον δεν τηρούνται οι υποσχέσεις” που έχουν δώσει, προειδοποίησε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Εφόσον οι υποσχέσεις που δόθηκαν στη χώρα μας δεν τηρούνται, θα διατηρήσουμε τη θέση αρχής μας”, δήλωσε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο Ερντογάν, ο οποίος απειλεί από τον Μάιο να μπλοκάρει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις