Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Πως το θέμα των υποκλοπών Eπισκίασε το αίτημα για την επιστροφή των Mαρμάρων – H σφήνα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


 Όσο κι αν η κυβέρνηση επιχειρεί ν’ απεγκλωβιστεί από το θέμα των υποκλοπών -σύσσωμη η αντιπολίτευση την κατηγόρησε ότι έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες την Εξεταστική Επιτροπή – ο απόηχος της υπόθεσης αυτής βρίσκεται πάντα μπροστά σε κάθε κίνηση που κάνει ο πρωθυπουργός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Κυριακάτικοι Times που φιλοξένησαν συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη με το αίτημά του για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, μ’ ένα σύντομο σχόλιο στην εισαγωγή του κειμένου, ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Η συμφωνία για επιστροφή των Γλυπτών θα βοηθούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αρχηγό που βρίσκεται στο στόχαστρο για το σκάνδαλο υποκλοπών. Θα βοηθήσει ο Κάρολος;».

Στην πραγματικότητα υπονόμευσαν το αίτημα του πρωθυπουργού, συνδυάζοντας το με το θέμα των υποκλοπών.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για την ουσία της υπόθεσης των υποκλοπών. Στην απάντηση του επεσήμανε ότι ακόμα «δεν έχω καταφέρει να ξεκαθαρίσω την υπόθεση. Οι εξηγήσεις δεν ήταν επαρκείς και γι’ αυτό έπρεπε να αποπέμψω δύο άτομα» -εννοώντας τον Γρηγόρη Δημητριάδη από Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού, καθώς και τον Παναγιώτη Κοντολέοντα από επικεφαλής της ΕΥΠ.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο πάντως της συνέντευξης πέρα από το αίτημα για την επιστροφή των μαρμάρων στην χώρα μας, έχει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ, καθώς για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε δημόσια να υπονοεί ότι η ιστορία αυτή θα του στοιχίσει μετεκλογικά, δεδομένου ότι δημιούργησε ένα χάσμα ανάμεσα στην ΝΔ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Αν κάποιος ήθελε να βάλει μια σφήνα μεταξύ εμού και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν πιθανούς συνεργάτες σε έναν συνασπισμό, σίγουρα το έχει επιτύχει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας με τον τρόπο αυτό, ότι λαμβάνει ιδιαίτερα σοβαρά τις πολιτικές συνέπειες αυτής της ιστορίας.

Με τον τρόπο του αφήνει να εννοηθεί ακόμα ότι η συγκυβέρνηση με οποιοδήποτε άλλο κόμμα -με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση- μοιάζει ιδιαίτερα  δύσκολη και προβληματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των υποκλοπών έχει ενοχλήσει και μια μεγάλη μερίδα βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ιδιαίτερα την Καραμανλική ομάδα.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα γίνει αύριο, θα επιχειρηθεί να εκτονωθεί το κλίμα, αν και πολλά γαλάζια στελέχη το θεωρούν αδύνατο.

Όπως επισημαίνουν η διαδικασία που ακολούθησε το Μέγαρο Μαξίμου στην εξεταστική επιτροπή είναι πρωτοφανής και άνοιξε ένα επικίνδυνο δρόμο για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις