Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Ο ΟΠΕΚ+ ENA BHMA πριν δώσει νέο χτύπημα στην παγκόσμια οικονομία: Συζήτηση για μείωση της παραγωγής ως 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα!


 Έρχεται νέα μείωση στην παραγωγή πετρελαίου και κανείς δεν γνωρίζει την άνδο των τιμών που θα επιφέρει σε μια παγκόσμια δυτική οικονομία που δείχνει να έχουν βγει τα μαχαίρια όπως έδειξε σήμερα η Γερμανία που με δικαιολογίες που δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι ουσιαστικά έδωσαν το έναυσμα ο καθένας για τον εαυτό του.

Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου παραγωγής του έως και 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα κάτι που παρά τις όποιες κινήσεις έχουν γίνει θα επιφέρει νέο χτύπημα λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών μηνών στις δυτικές χώρες (και μεγαλύτερους καταναλωτές).

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η ομάδα μπορεί να συζητήσει μια περικοπή αυτού του μεγέθους, καθώς και μικρότερες μειώσεις που κυμαίνονται από 1 εκατομμύριο έως 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτη (5/10), όπως δήλωσαν εκπρόσωποι.

Τυχόν περιορισμοί θα χρησιμοποιούσαν τις υπάρχουσες γραμμές βάσης για τη μέτρηση της συνεισφοράς κάθε χώρας, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος.

Αρκετά μέλη του ΟΠΕΚ+ είναι ήδη πολύ κάτω από τις ποσοστώσεις, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν αυτόματα να συμμορφωθούν με το νέο τους όριο χωρίς να χρειάζεται να περιορίσουν την παραγωγή.


Θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη μείωση του καρτέλ από τις βαθιές περικοπές που συμφωνήθηκαν στην αρχή της πανδημίας Covid-19 το 2020.

Αλλά ο πραγματικός αντίκτυπος στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου θα μπορούσε να είναι σημαντικά μικρότερος από ό,τι υποδηλώνει ο αριθμός.

Μια μείωση αυτού του μεγέθους, εάν επρόκειτο να συμφωνηθεί αύριο στη σύνοδο του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων τους στη Βιέννη, θα αντανακλούσε το μέγεθος της ανησυχίας της ομάδας παραγωγών ότι η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται ενόψει της ραγδαίας σύσφιξης. νομισματική πολιτική.


Νωρίτερα φέτος, το αργό Brent εκτινάχθηκε πάνω από τα 125 δολάρια το βαρέλι μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Έκτοτε έπεσε, μετριάζοντας τα θεαματικά απροσδόκητα κέρδη που απολαμβάνουν η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις