Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Στο «στόχαστρο» του Πούτιν και το βαπτιστήρι του: H έφοδος στο σπίτι της Ksenia Sobchak – «Την θεωρεί ξένο πράκτορα»

 


Η Ksenia Sobchak, 40 ετών, νονός της οποίας είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, φέρεται να έφυγε από την Ρωσία χθες το πρωί – ώρες μετά την έφοδο της αστυνομίας στην έπαυλή της, αφού φέρεται να επέκρινε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail, η 40χρονη επιβιβάστηκε σε πτήση για τη Λιθουανία μέσω Λευκορωσίας λίγο πριν φτάσουν οι πράκτορες στο αεροδρόμιο Vnukovo-3 της Μόσχας για να τη συλλάβουν.

Ο Πούτιν έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την οικογένειά της και εδώ και χρόνια και φημολογείται ότι την βάπτισε. Ο πατέρας της, Ανατόλι Σόμπτσακ, ήταν ο καθηγητής νομικής και μέντορας του Πούτιν που του έδωσε το πρώτο του βήμα στην πολιτική ως Αντιδήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης.

Μπορεί να την ξέρει από όταν ήταν μωρό, αλλά τώρα είναι έτοιμος να την χαρακτηρίσει «ξένο πράκτορα».

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιες παρατηρήσεις φέρεται να έκανε που εξόργισαν τους αξιωματούχους του Κρεμλίνου και οδήγησαν στην έφοδο στο σπίτι της.

Η Sobchak αντιμετώπισε και μια ξεχωριστή ποινική έρευνα που θα μπορούσε να την οδηγήσει για τρία χρόνια στην φυλακή, αν καταδικαστεί, για «διασπορά ψευδών για κυβερνητικές υπηρεσίες» σε ένα κανάλι μέσων ενημέρωσης.

Η Ksenia Sobchak σε μια παλιότερη συνέντευξή της

Ο επικεφαλής της σκιώδους Δημόσιας Επιτροπής για την Ανίχνευση Ξένων Επεμβάσεων, Αλεξάντρ Ιόνοφ, είπε ότι διεξάγεται έλεγχος για το εάν η Σόμπτσακ χρηματοδοτήθηκε από το εξωτερικό.

«Αν βρεθεί ξένη χρηματοδότηση, η Σόμπτσακ θα καταχωρηθεί ως ξένος πράκτορας», είπε ο Ιόνοφ. Αλλά η Sobchak ισχυρίστηκε ότι η έρευνα είναι να ασκήσει πίεση σε αυτήν και στα μέσα ενημέρωσης της. Στο επίκεντρο της έρευνας είναι και το κανάλι Ostorozhno Novosti που ανήκει στην 40χρονη.

Παρά τους δεσμούς του Πούτιν με την οικογένειά της, έχει αντιταχθεί σθεναρά στις αυταρχικές του πολιτικές τα τελευταία χρόνια. «Ο εμπορικός μας διευθυντής Kirill Sukhanov κρατείται, όπως είπαν, για «εκβιασμό». Αυτό είναι απλώς παραλήρημα, είναι γελοίο, ανοησία».

«Ο Kirill είναι ένας επιχειρηματίας και ο διαφημιστής μας. Εγώ και ολόκληρη η ομάδα μας θεωρούμε αυτό ως ακόμη μεγαλύτερη καταπίεση κατά των μέσων ενημέρωσης στη χώρα. Δεν έχουν τίποτα να μας προσάψουν, κάτι που τους εξοργίζει. Εξετάζουν συνεχώς τους δημοσιογράφους μας. Τώρα έχουν πάρει τον Κύριλλο και τον δικάζουν. Ο δικηγόρος μας είναι σε επαφή μαζί του. Παρακολουθούμε την υπόθεση» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις