Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

H Τ.Μελόνι αποκαθιστά την Δημοκρατία στην Ιταλία: Τέλος οι «κινεζικού τύπου» απαγορεύσεις – Χωρίς μάσκες στα νοσοκομεία - Επιστροφή στις εργασίες τους για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

 


Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι πρόκειται να απομακρυνθεί από την πολιτική του προκατόχου της, Μάριο Ντράγκι, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και τη δικαιοσύνη αποτινάζοντας τους “κινεζικού τύπου ” περιορισμούς που οδήγησαν σε οικονομική και κοινωνική ασφυξία.

Μάλιστα θα καταστήσει μη υποχρεωτική την μάσκα ακόμα και στα νοσοκομεία ενώ ήδη έχει ανακοινώσει ότι οι υγειονομικοί που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν θα ενισχύσουν πλήρως το σύστημα υγείας (δεν θα τους κυνηγούν όπως εδώ) καθώς επανέρχονται κανονικά στις θέσεις τους.

Η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναστείλει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και ότι θα παγώσουν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε όσους προηγουμένως παραβίαζαν τους κανόνες. Η απόφαση θα επιτρέψει στους μη εμβολιασμένους γιατρούς και νοσηλευτές να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Η κυβέρνηση Μελόνι θα καθυστερήσει επίσης να εφαρμόσει ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη που εγκρίθηκαν υπό τη θητεία του Ντράγκι, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την εκταμίευση των κονδυλίων ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ιταλία.
Αυτό περιλαμβάνει έναν κανόνα που επιτρέπει σε άτομα που φυλακίζονται για σοβαρά εγκλήματα και εγκλήματα που σχετίζονται με τη… μαφία να έχουν πρόσβαση σε εναλλακτική κράτηση, μια μεταρρύθμιση που επεδίωκε να ελαφρύνει το βάρος στις υπερπλήρεις φυλακές της Ιταλίας όπως έλεγε ο Ντράγκι.
Το υπουργικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και θα εισαγάγει αλλαγές σε ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις.

Ενώ η νέα κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και τις προθεσμίες που απαιτούνται για να λάβει την επόμενη δόση της βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αλλαγές δείχνουν τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, η οποία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας άφησε τους ξένους συμμάχους και τους επενδυτές να μαντεύουν πόσο ισχυρή θα ήταν η ρήξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Το Bloomberg μετέδωσε την Κυριακή ότι η Ρώμη σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει ελαφρές μειώσεις φόρων και νέες συνταξιοδοτικές παροχές με δανεισμό 21 δισεκατομμυρίων ευρώ (21 δισεκατομμύρια δολάρια) περισσότερο από το προγραμματισμένο, θέτοντας το έλλειμμα στο 4,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις