Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Άγριο έγκλημα στη Nέα Yόρκη: Ελληνοαμερικανός Mαχαίρωσε Mέχρι θανάτου διασώστρια – πυροσβέστη

 


Ο 34χρονος Πίτερ Ζησόπουλος μαχαίρωσε περισσότερες από 20 φορές την βετεράνο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Ένας Ελληνοαμερικανός επιτέθηκε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μία διασώστρια-πυροσβέστη στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τις αρχές ο δράστης συνελήφθη και κατηγορείται για φόνο.

Ο 34χρονος Πίτερ Ζησόπουλος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, καθώς μαχαίρωσε περισσότερες από 20 φορές την βετεράνο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, υπολοχαγό Άλισον Ρούσο-Έλινγκ, το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αστόρια.

Η επίθεση καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας καταστήματος της περιοχής. Όπως φαίνεται στο ανατριχιαστικό βίντεο, ο Ελληνοαμερικανός ακολούθησε την άτυχη γυναίκα, την χτύπησε, ρίχνοντάς την στο έδαφος και στη συνέχεια την μαχαίρωσε ανελέητα.

 

Αυτόπτης μάρτυρας είδε τον 34χρονο και τον άκουσε να φωνάζει «Γ@@@σου, Γ@@@σου» προτού απομακρυνθεί από το σημείο της επίθεσης, Μάλιστα, όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές, κινήθηκε απειλητικά εναντίον ενός άνδρα που ήταν πάνω σε ένα σκούτερ. Ο Πίτερ Ζησόπουλος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από την αστυνομία.

Η υπολοχαγός Άλισον Ρούσο-Έλινγκ έμεινε αβοήθητη στο έδαφος. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία της πνοή.

«Σε αυτό το σημείο της έρευνας δεν φαίνεται να έχει υπάρξει προηγούμενη επαφή μεταξύ τους», ανέφερε πηγή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης. «Απλώς πήγε προς το μέρος της, επιτάχυνε και μετά την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου».

Η άτυχη διασώστρια πυροσβέστης, που είχε συμμετάσχει στις προσπάθειες διάσωσης κατά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, απείχε λίγους μήνες από τη συνταξιοδότησή της.

«Ήταν περίπου έξι ή επτά μήνες μακριά από τη συνταξιοδότησή της», είπε o πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών EMS Local 3621 στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο όπου η Russo-Elling υπέκυψε στα τραύματά της.

Η Αναπληρώτρια Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, Λόρα Κάβανα, χαρακτήρισε τον θάνατο της Ρούσο-Έλινγκ «σπαρακτικό», προσθέτοντας ότι μαχαιρώθηκε σε μια «βάρβαρη και εντελώς απρόκλητη επίθεση». «Χάσαμε μια ηρωίδα», είπε ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις