Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

NEO MHNYMA TOY 112 σε Κάρπαθο και Κάσο – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες Δείτε την ανάρτηση του μετεωρολόγου Kλέαρχου Mαρουσάκη


 Μετά το καταστροφικό της πέρασμα από την Κρήτη η φονική κακοκαιρία μετατοπίζεται προς την Κάρπαθο και την Κάσο.

Αυτός είναι και ο λόγος που λίγο πριν τις 18:00 του Σαββάτου εστάλη νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Καρπάθου και της Κάσου.


Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Νωρίτερα, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποίησε ότι θα έχουμε πολύ ισχυρές καταιγίδες σε Κρήτη, Κάρπαθο και Ρόδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «με το βαρομετρικό χαμηλό να συνεχίζει να εμφανίζει μεγάλη δυναμική και να κινείται πλέον προς τα νότια θαλάσσια τμήματα της επικράτειας, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα».

Στη συνέχεια στην ανάρτησή του στο facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:
«Αυτή η εξέλιξη θα προκαλέσει πολύ ισχυρές βροχές – καταιγίδες αρχικά στην Κρήτη με τα φαινόμενα βαθμιαία μέσα στην ημέρα να επεκτείνονται προς την Κάρπαθο και τη Ρόδο.

Χρειάζεται προσοχή σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα μέχρι και αύριο πρωί προς μεσημέρι.

Να τονίσουμε τέλος ότι η θέση αυτή του βαρομετρικού χαμηλού, δηλαδή προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα προκαλέσει μεγάλη διαφορά πίεσης (έντονη βαροβαθμίδα) που με τη σειρά της θα ενισχύσει τους βοριάδες στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά οι οποίοι θα φτάσουν σε εντάσεις τα επίπεδα θυέλλης (8 μποφόρ, ίσως τοπικά και παραπάνω).

Ακολουθούν χάρτες σύμφωνα και με την τελευταία ανανέωση του προγνωστικού μας μοντέλου που πήραμε πριν από λίγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις