Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Oι Δημοκρατικοί ξεσηκώνονται κατά του Τ.Μπάιντεν που οδηγεί τον κόσμο σε πυρηνική σύγκρουση: «Μίλα με τον Πούτιν»

 Επιστολή 30 Δημοκρατικών Αντιπροσώπων του Κογκρέσου για «άμεσες συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο»

Ρήγμα πλέον ανάμεσα και στους Δημοκρατικούς, έχει δημιουργηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν απέναντι στην Ρωσία

που έχει φέρει τον πλανήτη στα πρόθυρα μίας πυρηνικής καταστροφής και έχει προκαλέσει μία τρομακτική παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η πτέρυγα των φιλελεύθερων Δημοκρατικών στο Κογκρέσο των ΗΠΑ (δηλαδή η πτέρυγα των Liberals) πιέζει τον Aμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να προχωρήσει σε απευθείας συνομιλίες με τον ηγέτη της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ανοίγοντας έτσι ένα νέο μέτωπο πίεσης στη στρατηγική του καθώς η κυβέρνησή του προσπαθεί να διατηρήσει την εσωτερική υποστήριξη προς το Κίεβο.

Η επιστολή, που εστάλη στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα από 30 βουλευτές των Δημοκρατικών, έρχεται καθώς ορισμένοι υψηλόβαθμοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν προειδοποιήσει ότι θα είναι πρόκληση για το Κογκρέσο να διατηρήσει την πλήρη υποστήριξη της Ουκρανίας σε περίπτωση που το GOP αναλάβει τον έλεγχο της Βουλής, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις.


«Ως νομοθέτες υπεύθυνοι για τη δαπάνη δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων φορολογουμένων των ΗΠΑ σε στρατιωτική βοήθεια». . . πιστεύουμε ότι μια τέτοια εμπλοκή σε αυτόν τον πόλεμο δημιουργεί επίσης ευθύνη για τις Ηνωμένες Πολιτείες να διερευνήσουν σοβαρά όλες τις πιθανές οδούς, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης εμπλοκής με τη Ρωσία», έγραφαν στην επιστολή οι βουλευτές των Δημοκρατικών.

Οι συνομιλίες με τη Μόσχα έχουν τη δυνατότητα «να μειώσουν τη ζημιά και να υποστηρίξουν την Ουκρανία στην επίτευξη μιας ειρηνικής διευθέτησης», σύμφωνα με την επιστολή, η οποία υπογράφηκε από νομοθέτες όπως οι Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib και Ayanna Pressley — μια ομάδα φιλελεύθερων βουλευτών. γνωστή ως «η Ομάδα».


Οι νομοθέτες προέτρεψαν μια προσέγγιση που θα μπορούσε να περιλαμβάνει «κίνητρα για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, συμπεριλαμβανομένης κάποιας μορφής ελάφρυνσης των κυρώσεων», καθώς και μια διεθνή συμφωνία για «θέσπιση εγγυήσεων ασφαλείας για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ουκρανία που θα είναι αποδεκτές από όλα τα μέρη».

Ωστόσο, αναγνώρισαν ότι η συνομιλία με τη Ρωσία θα ήταν δύσκολη δεδομένης της απόφασής της να επέμβει στην Ουκρανία.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, επιβεβαίωσε ότι ο Λευκός Οίκος έλαβε την επιστολή.


Η κυβέρνηση Μπάιντεν εκτιμά «τις ανησυχίες για το τι συμβαίνει στον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο Κίρμπι, αλλά πρόσθεσε ότι εναπόκειται στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποφασίσει πότε θα συνομιλήσει με τον Πούτιν.

«[Ο Ζελένσκι] δεν πιστεύει ότι είναι ώρα τώρα να καθίσει και να κάνει μια διαπραγμάτευση με τον κ. Πούτιν», είπε ο Κίρμπι. «Αυτό στο οποίο θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτός και τα στρατεύματά του μπορούν να επιτύχουν στο πεδίο της μάχης, ώστε αν και όταν έρθει η ώρα να καθίσουμε στο τραπέζι, ο κ. Zelenskyy να τα καταφέρει».


Δηλαδή με βάση τι μας λέει ο κύριος Κίρμπι, το αν θα έχουμε Γ’ ΠΠ έξαρτάται από τον… Ζελένσκι.

Οι πρόσφατες ενέργειες του Πούτιν, όπως η κινητοποίηση νέων στρατιωτών, η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και η στόχευση της ουκρανικής πολιτικής υποδομής δείχνουν την αδιαφορία του Ρώσου ηγέτη για συνομιλίες με το Κίεβο, είπε ο Κίρμπι.

Η Pramila Jayapal, πρόεδρος της προοδευτικής επιτροπής της Βουλής, η οποία έστειλε την επιστολή, διευκρίνισε αργότερα τη Δευτέρα ότι δεν είχε σκοπό να μεταφέρει μια διάσπαση.


«Είμαστε ενωμένοι ως Δημοκρατικοί στην απερίφραστη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στον αγώνα της για τη δημοκρατία και την ελευθερία της ενόψει της παράνομης και εξωφρενικής ρωσικής εισβολής, και τίποτα στην επιστολή δεν συνηγορεί υπέρ μιας αλλαγής αυτής της υποστήριξης», είπε.

Έτσι λοιπόν μετά τους Ρεπουμπλικάνους που έχουν λάβει το μήνυμα από τους ψηφοφόρους τους και έρχονται τώρα και οι Δημοκρατικοί να αντιδράσουν στην συνέχιση της πολιτικής Μπάιντεν και να ζητήσουν επί της ουσίας να βρεθεί μία διέξοδος άμεσα και έγκαιρα γιατί το κόμμα τους οδεύει προς συντριβή στις ενδιάμεσες εκλογές ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στην αμερικανική κοινωνία.

Oι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών είναι εξαγριωμένοι με την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Πάρα πολλοί Αμερικανοί πολίτες έχουν καταλάβει ότι οδηγεί την χώρα τους και τον πλανήτη ολόκληρο σε απευθείας πυρηνική σύγκρουση με Ρωσία και Κίνα.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που ακολουθεί και δείχνει Αμερικανούς ψηφοφόρους των Δημοκρατικών να «στολίζουν» την Αντιπρόσωπό τους στο Κογκρέσο Alexandria Ocasio-Cortez επειδή ψήφισε υπέρ της αποστολής οπλισμού και οικονομικής βοήθειας «στους Ουκρανούς Ναζί».

Η Alexandria Ocasio-Cortez «πλασαρίστηκε» από τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του 2020 ως «the next best thing» για τις επόμενες δεκαετίες στην πολιτική, οπότε το «κράξιμο» που δέχτηκε έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών την είχαν πιστέψει.

Οι αντιδράσεις στην αμερικανική κοινωνία δεν είναι μόνο για λόγους πληθωρισμού και οικονομίας, αυτά είναι το λιγότερο κακό μπροστά στο ενδεχόμενο μίας πυρηνικής καταστροφής από την οποία δεν θα γλιτώσει και κυρίως δεν θα δραπετεύσει κάνεις.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πρώην πλέον ψηφοφόροι της «Γυναίκα του Κογκρέσου όλα αυτά δεν θα έχουν κανένα νόημα αν γίνει πυρηνικός πόλεμος».

Αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά την πρώην Δημοκρατική πολιτικό Tulsi Gabbard η οποία αποχώρησε από το κόμμα καταγγέλοντάς τους ως «γεράκια του πολέμου».
Αποκάλεσαν την Alexandria Ocasio-Cortez ως δειλή, η οποία πριν έλεγε πως είναι κατά του πολέμου στην Ουκρανία και τώρα ψηφίζει υπέρ της κλιμάκωσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Ψηφίσατε για να στείλετε όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία. Η Tulsi Gabbard αποχώρησε από το κόμμα των Δημοκρατικών διότι κατάλαβε πως είναι κόμμα υποκινητών πολέμων.

Εσύ αρχικά αρχικά δεν ήθελες να πάρουμε μέρος στον πόλεμο, αλλά κατέληξες να ψηφίσεις την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ψηφίσατε την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πυρηνικού Πολέμου με την Ρωσία και την Κίνα.
Γιατί παίζετε με τις ζωές των Αμερικανών πολιτών; Γιατί παίζετε με τις ζωές μας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις