Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Άρχισαν τα Pωσικά αντίποινα: Πύραυλος έπεσε κοντά στο μέγαρο του Zελένσκι – Μαζικά πλήγματα στο KIEBO (BINTEO)

 Xτυπήθηκαν ανηλεώς Ντνίπρο και Ζαπορίζια

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας σήμερα το πρωί με μία από αυτές να σημειώνεται πολύ κοντά στο προεδρικό μέγαρο όπου βρίσκεται ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι!

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ν.Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει απάντηση στην ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία με την άμεση καταστροφή των τρομοκρατών, θέτοντας ως στόχο της Μόσχας την ίδια την ουκρανική κυβέρνηση.

«Η απάντηση της Ρωσίας σε αυτό το έγκλημα μπορεί να είναι μόνο η άμεση καταστροφή των τρομοκρατών. Όπως συνηθίζεται στον κόσμο. Αυτό περιμένουν οι πολίτες της Ρωσίας. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και δολιοφθορά που διαπράχθηκε από το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου. Δεν υπάρχει αμφιβολία, και δεν υπήρξε. Όλες οι αναφορές και τα συμπεράσματα τείνουν σε αυτό» είπε.

Νωρίτερα δημοσιογράφοι του AFP μετέδωσαν ότι ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου.

Συνεργείο του BBC που βρισκόταν στην οροφή ξενοδοχείου είδε ένα από τα πυραυλικά χτυπήματα. Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής είχαν ηχήσει περίπου 90 λεπτά νωρίτερα.

Είναι η πρώτη φορά που το Κίεβο χτυπήθηκε εδώ και πολλούς μήνες και οι εκρήξεις φαίνεται επίσης να είναι στο κέντρο της πόλης κάτι που υποδεικνύει πως πρόκειται για ρωσικά αντίποινα για την ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία.

https://twitter.com/DeMiomandre/status/1579351491458269184

Υπάρχουν αναφορές για νυχτερινές επιθέσεις και στο Ντνίπρο και τη Ζαπορίζια.

Σημειώνεται επίσης ότι σήμερα, Δευτέρα, θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, όπου θα αποφασιστούν τα ρωσικά αντίποινα κατά του καθεστώτος του Κιέβου.

Στην Ζαπορίζια υπολογίζεται πως έπεσαν 11 ρωσικοί πύραυλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις