Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Φτιαξτε... Μικρά φουρνίσματα (petit fours), που λιώvoυv στο στόμα


 Μικρά φουρνίσματα (petit fours), με αφράτο μπισκότο που λιώνει στο στόμα, γέμιση μαρμελάδας ή σοκολάτας και παιχνιδιάρικο γαρνίρισμα με τρούφα, θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή ινδοκάρυδο.

Είναι ιδανικά για κεράσματα, για βουτήματα στον πρωινό καφέ αλλά και σαν απογευματινό γλυκό σνακ.

Υλικά για τη Συνταγή

500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. ή μαλακό, κοσκινισμένο

375 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

2 αυγά

1 κρόκος αυγού

1 βανιλίνη

1 πρέζα αλάτι

Για τη διακόσμηση και τη γέμιση

Μαρμελάδα της επιλογής σας

Χρωματιστά σπρινγκλς ή πέρλες

Τρούφα σοκολάτας

Θρυμματισμένα φιστίκια ή άλλο ξηρό καρπό

Ινδοκάρυδο

Σοκολάτα κουβερτούρα που έχετε λιώσει σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα

Εκτέλεση

1. Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι.

2. Μόλις το μίγμα αφρατέψει και ασπρίσει, αρχίστε να ρίχνετε τα αυγά ένα – ένα, προσέχοντας να ενσωματωθεί το πρώτο προτού συνεχίσετε με το επόμενο.

3. Στη συνέχεια βάλτε τη βανιλίνη και ξεκινήστε να ενσωματώνετε το αλεύρι, με σπάτουλα στην αρχή και έπειτα ζυμώνοντας με το χέρι σας. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, αλλά τόσο ώστε να εξαφανιστεί το αλεύρι και να έχετε μια ομοιογενή και μαλακή ζύμη που δεν θα πλάθεται.

4. Αδειάστε την ζύμη σε κορνέ με χοντρή μύτη ή σε ειδικό μηχάνημα για μπισκότα και σχηματίστε αστέρια, λουλούδια ή οτιδήποτε άλλο σχήμα σας αρέσει σε λαμαρίνες, λίγο αραιά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.

5. Παράλληλα προθερμάνετε το φούρνο στους 160ο C στον αέρα και ψήστε τα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα σκούρο μπεζ χρώμα.

6. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά πάνω στα ταψιά και ανά δύο κολλήστε τα με λίγη μαρμελάδα της επιλογής σας. Βουτήξτε σε λιωμένη σοκολάτα ή στη μαρμελάδα και βυθίστε τα σε μπολάκια με τρούφα, χρωματιστά σπρινγκλς ή θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.

7. Βάλτε τα πάνω σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν και διατηρήστε τα σε μεταλλικό κουτί μπισκότων ή σε τάπερ που σφραγίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις