Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Από τα νησιά του Αν.Αιγαίου στην Ουκρανία με ενδιάμεση στάση την Ρουμανία: Η δεύτερη παρτίδα TOMA ΒΜΡ-1 στο μέτωπο - Τους «καρφώνουν» οι Ρώσοι με δημοσίευμα


 Η δεύτερη παρτίδα των ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 που άφησαν τα νησιά του Αν.Αιγαίου έφτασε στην Ουκρανία στα πλαίσια της ανταλλαγής τους με τα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder που θα βρεθούν στον… Έβρο, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα που σε χάρτη δείχνει την διαδρομή που ακολουθούν από Θεσσαλονίκη μέσω Βουλγαρίας και με ενδιάμεσο προορισμό την Ρουμανία καταλήγουν σε ουκρανικά χέρια.

Και αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να διώξει τα ΤΟΜΑ από τα νησιά όλοι αναρωτιούνται τι πηγαίνει στην θέση τους; Ελαφρά τροχοφόρα Μ-1117 και τα αειθαλή… Μ-113.

Έτσι τις τελευταίες 24 ώρες, 4 BMP-2, 20 BMP-1 και 6 άρματα μάχης έφτασαν στην Ουκρανία, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα που αναλύει από που έρχονται τα τεθωρακισμένα καθώς θέλει έτσι να καταδείξει ποιες χώρες συμπεριφέρονται εχθρικά προς την Μόσχα.

Η Δύση συνεχίζει να μεταφέρει όπλα στην Ουκρανία, προμηθεύοντας τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με άρματα, στρατιωτικά φορτηγά, ελκυστήρες και οχήματα μάχης πεζικού.

Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, 8 άρματα μάχης και 24 οχήματα μάχης πεζικού έφθασαν στο έδαφος της Ουκρανίας και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας η Ουκρανία μπορεί να λάβει άλλα 20 οχήματα μάχης πεζικού (τα ελληνικά).

Σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό πρακτορείο Avia.pro, 20 ελληνικά οχήματα μάχης πεζικού BMP-1 διέσχισαν τα σύνορα με τη Ρουμανία και την Ουκρανία τη νύχτα. 

Όπως σημειώνεται, έφτασαν στη Ρουμανία και στη συνέχεια φορτώθηκαν εκ νέου σε ουκρανικά οχήματα για αποστολή στις επόμενες βάσεις τους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κι ένα άλλο μέρος στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτικών φορτηγών έφτασε στην Ουκρανία από την Τσεχία μέσω της γειτονικής Πολωνίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 6 άρματα μάχης T-72M4, 4 BMP-2 και άγνωστο αριθμό φορτηγών και ελκυστήρες του στρατού.

Η προμήθεια μιας αρκετά μεγάλης ποσότητας όπλων δείχνει ότι η Δύση συνεχίζει ενεργά να αντλεί όπλα και εξοπλισμό στο Κίεβο, παρά τις δηλώσεις των ευρωπαϊκών χωρών ότι φέρονται υπέρ του γρήγορου τερματισμού της σύγκρουσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις