Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

TOYPKIA: Τσακισμένοι στο ξύλο από αστυνομικούς δύο βουλευτές!

 


Με οργάνωση από το φιλοκουρδικό κόμμα ΗΔΡ έγιναν σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της απομόνωσης που ακολουθείται σε βάρος του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Με οργάνωση από το φιλοκουρδικό κόμμα ΗΔΡ έγιναν σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της απομόνωσης που ακολουθείται σε βάρος του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Στην πόλη Γιουξέκοβα η αστυνομία επενέβη χρησιμοιποιώντας ακραία βία.
Έδερναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους και μεταξύ αυτών και δύο βουλευτές, τους Χαμπίμπ Εκσίκ και Σαΐντ Ντεντέ.


Η επίθεση και ο αποκλεισμός δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν: Πολλές πόλεις βγήκαν στους δρόμους ενάντια στη διεθνή συνωμοσία



Στην 24η χρονιά της, η διεθνής συνωμοσία κατά του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, διαμαρτυρήθηκε σε πολλές πόλεις με το σύνθημα «Περπατάμε προς την Ελευθερία». Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν παρά τις πιέσεις και τις κρατήσεις της αστυνομίας. Τουλάχιστον 139 άτομα συνελήφθησαν.

Η διεθνής συνωμοσία, που ξεκίνησε με την αποχώρηση του ηγέτη του PKK Abdullah Öcalan από τη Συρία στις 9 Οκτωβρίου 1998, διαμαρτύρεται για την 24η χρονιά της με πορείες, δράσεις και εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις.

Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται υπό το σύνθημα «Περπατάμε προς την Ελευθερία», με επικεφαλής το Συνέδριο της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK), το Δημοκρατικό Κογκρέσο των Λαών (HDK), το Κίνημα των Ελεύθερων Γυναικών (TJA), το Κόμμα Δημοκρατικών Περιφερειών (DBP), Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) και μη κυβερνητικές οργανώσεις.Υπάρχει επίσης τριπλή πορεία. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης και περπάτησε προς το κτίριο της Επαρχιακής Οργάνωσης του DBP Van.

Στην πορεία συμμετείχαν ο Συμπρόεδρος του HDP Tayip Temel, οι βουλευτές Sezai Temelli, Murat Sarıcaç και Muazzez Orhan, καθώς και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Δήλωση παρά τον αποκλεισμό στο Βαν

Αποκλείοντας την ομάδα που συγκεντρώθηκε μπροστά από το επαρχιακό κτίριο του HDP, η αστυνομία εμπόδισε την ομάδα να φύγει. Αφού έσπασαν τον αποκλεισμό, βουλευτές του HDP ήρθαν στην τράπεζα Ziraat, όπου βρίσκεται η άλλη ομάδα. Η ομάδα στην οδό Art έφτασε επίσης στην οδό Cumhuriyet. Εδώ πολιορκήθηκαν οι βουλευτές του HDP και ο λαός. Στη συνέχεια, μέλη του HDP ξεκίνησαν καθιστική διαμαρτυρία. Ενώ η κατάληψη συνεχιζόταν, η αστυνομία παρενέβη στην ομάδα και συνέλαβε τουλάχιστον 15 άτομα. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης φωνάζουν τα συνθήματα «Όχι στην απομόνωση» και «Κάτω η συνωμοσία».

Ενώ οι δημοσιογράφοι είναι αποκλεισμένοι στην περιοχή όπου έγινε η καθιστική στάση, δεν τους επιτρέπεται να πυροβολούν.

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία στο Cizre

Οι βουλευτές του HDP Σιρνάκ Nuran İmir, Hasan Özgüneş, το Συμβούλιο Μητέρων της Ειρήνης, ο Σύλλογος Βοήθειας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού με Οικογένειες που χάνουν τους συγγενείς τους στο λίκνο των πολιτισμών (MEBYA-DER), διοικητές HDP και DBP επαρχιών και περιφερειών συμμετείχαν στην «Πορεία Ελευθερίας». στην συνοικία Cizre του Σιρνάκ.εκατοντάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν.

Ο κόσμος κρατούσε ένα πανό που έγραφε: «Πορευόμαστε προς την ελευθερία ενάντια στη συνωμοσία, την απομόνωση, το σύστημα βασανιστηρίων στα μπουντρούμια και τους άρρωστους κρατούμενους που αφήνονται να πεθάνουν στα μπουντρούμια».

Στο Ντιγιάρμπακιρ, άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην οδό Emek στην περιοχή Bağlar για να διαμαρτυρηθούν για τη διεθνή συνωμοσία. TJA, DBP, HDP, Σύλλογος Αλληλεγγύης και Πολιτισμού με Οικογένειες που χάνουν τους συγγενείς τους στην Λίκνη των Πολιτισμών (MEBYA-DER), Σύλλογος Βοήθειας με Οικογένειες Κρατουμένων (TUAY-DER), Πρωτοβουλία Diyarbakır 78 και Σύλλογος Δικηγόρων για την Ελευθερία (ÖHD ) είναι μέλη της πορείας και παρευρέθηκαν διευθυντές.

Μαρντίν

Μαρντίν

Ήρθαμε μαζί στο Özmen Park για μια βόλτα στη συνοικία Kızıltepe του Mardin. Πριν την πορεία πολλά σημεία της πόλης πολιορκήθηκαν από τεθωρακισμένα. Το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο πάρκο ήθελε να διαλυθεί από την αστυνομία. Ωστόσο, το πλήθος πραγματοποίησε πορεία με το σύνθημα «Bijî Serok Apo» και χειροκροτήματα. Καθώς το πλήθος άρχισε να κάνει πορεία, η αστυνομία έστησε οδοφράγματα στους δρόμους. Υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ της αστυνομίας και της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου του κόμματος HDP Ebru Günay και του αναπληρωτή HDP Mardin Pero Dündar. Εν τω μεταξύ, μια άλλη ομάδα συνέχισε τη βόλτα της από διαφορετικό δρόμο.

Η εκπρόσωπος του κόμματος HDP Ebru Günay τόνισε ότι δεν υποχωρούν από τα αιτήματά τους για ελευθερία ενάντια στις πολιτικές απομόνωσης. Ο Günay είπε, «Ο κ. Öcalan είναι ο εγγυητής της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Είναι η εγγύηση της δημοκρατίας της Τουρκίας», είπε.
Ο Pero Dündar του HDP δήλωσε επίσης ότι η 9η Οκτωβρίου δεν ήταν απλώς μια συνωμοσία που προετοιμάστηκε για τους Κούρδους και είπε ότι ο «3ος Παγκόσμιος Πόλεμος» προοριζόταν να ξεκινήσει με τη συνωμοσία. Δηλώνοντας ότι οι διεθνείς δυνάμεις είδαν τη συνωμοσία της 9ης Οκτωβρίου ως την τελική για αυτές, ο Ντουντάρ δήλωσε ότι η στάση και ο αγώνας του Οτσαλάν απέτυχαν την πλοκή.

 

Πόνος

Πόνος

Στη συνοικία Doğubayazıt του Αγρίου πραγματοποιήθηκε πορεία στην οδό İsmail Beşikçi υπό την ηγεσία των TJA, DBP και HDP. Στην πορεία παρευρέθηκαν η βουλευτής του HDP Ağrı Dilan Dirayet Taşdemir, ο βουλευτής HDP Muş, Şevin Coşkun, ο Συμπρόεδρος του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK) Berdan Öztürk, στελέχη της επαρχιακής και περιφερειακής οργάνωσης HDP Ağrı και πολλοί πολίτες.

Μιλώντας πριν από την πορεία, ο Συμπρόεδρος του DTK Berdan Öztürk ξεκίνησε την ομιλία του με τον εορτασμό της μνήμης του Nagihan Akarsel, εκδότη και δημοσιογράφου του περιοδικού Jineology, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Süleymaniye. Ο Öztürk είπε, «Πριν από 24 χρόνια, ο ηγέτης του Κουρδικού Λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν παραδόθηκε στην Τουρκία με μια διεθνή συνωμοσία. Η απομόνωση συνεχίζεται εδώ και 24 χρόνια. Αυτοί που σχεδίασαν τη συνωμοσία προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διάδοση των ιδεών του κ. Οτσαλάν, αλλά η αντίσταση στο νησί Ιμραλί έσπασε αυτή την κατανόηση. Ο δρόμος προς την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ελευθερία περνά από το İmralı. Καταδικάζουμε την απομόνωση», είπε.

Antep

Antep

Στο Antep, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο πάρκο Yeşilsu. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στη δήλωση καθώς και στελέχη και μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Επανίδρυσης (SYKP), του Εργατικού Κόμματος (EMEP), του Συνδέσμου Δικηγόρων για την Ελευθερία (ÖHD), του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD), του Antep 78'ler Initiative .

Μιλώντας σε δήλωσή του, ο συμπρόεδρος της επαρχίας του HDP Antep Avni Binici επεσήμανε ότι ο κύριος λόγος για τα προβλήματα στην Τουρκία είναι το κουρδικό πρόβλημα, το οποίο υπάρχει εδώ και 100 χρόνια, και είπε ότι τα μάτια και τα αυτιά που κλείνουν το κράτος είναι η αναζήτηση επίλυσης. το πρόβλημα με την πίεση, τον εκφοβισμό και την αφομοίωση.

Δηλώνοντας ότι ένα από τα βασικά αιτήματα των Κούρδων είναι ο τερματισμός της απομόνωσης του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται στη φυλακή Ιμραλί εδώ και 23 χρόνια, ο Avni είπε: «Ο κύριος λόγος για την απομόνωση είναι οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να διατηρούνται ζωντανοί με τον φασισμό. Ο διάλογος που θα γίνει με τον κ. Οτσαλάν στο Ιμράλι είναι ο διάλογος που μπορεί να άρει τις συγκρούσεις σχετικά με το κουρδικό ζήτημα. Αυτός ο διάλογος είναι ένας διάλογος που θα εξαλείψει τους θανάτους σε 1 εβδομάδα. Αυτά αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια της κρατικής παράδοσης να δημιουργήσει ένα ενιαίο έθνος, μια ενιαία γλώσσα. Εάν ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να φέρει ψωμί στο σπίτι του σήμερα, αυτό δεν είναι ανεξάρτητο από συγκρούσεις», είπε.

Adiyaman

Adiyaman

Στο Adıyaman, πολλοί πολίτες συμμετείχαν στη δράση κατά της συνωμοσίας. Στην ανακοίνωση ανοίχτηκε το πανό «Η απομόνωση είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ας αρθεί η απομόνωση, να ανοίξει μια λύση». Μετά την ομιλία του συμπροέδρου της επαρχίας του HDP Adıyaman Bekir Gürbüz, η δήλωση ολοκληρώθηκε με συνθήματα και χειροκροτήματα.

Επίθεση σε βουλευτές του HDP στη Γιουξέκοβα

Μαζί με το κοινό, η αστυνομία χτύπησε βουλευτές και δημοσιογράφους του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Τουλάχιστον 20 άτομα, μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος του πρακτορείου Mezopotamya, Mazlum Engindeniz, η δημοσιογράφος του JINNEWS, Rabia Önver, και ο συμπρόεδρος της περιφέρειας HDP, Şoreş Diri, συνελήφθησαν στις επιθέσεις της αστυνομίας.

Οι βουλευτές του HDP Habip Missing και Said Dede σύρθηκαν στο έδαφος και ξυλοκοπήθηκαν στην επίθεση της αστυνομίας. Ο αγνοούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο που κλήθηκε. Οι κρατούμενοι πολίτες κρατούνται στο λεωφορείο κράτησης.

αποκλεισμός στην Κωνσταντινούπολη

Οι βουλευτές του HDP που διαμαρτυρήθηκαν για τη διεθνή συνωμοσία της 9ης Οκτωβρίου κατά του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και την απομόνωση στην οδό Ταξίμ Ιστικλάλ πολιορκήθηκαν από την αστυνομία.

Στο παράρτημα Kadıköy της πορείας, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Περιφερειακή Οργάνωση HDP Kadıköy στην οδό Halitağa. Ο Kite πήγε μια βόλτα από εδώ. Την δήλωση απέτρεψε και η αστυνομία που δεν επέτρεψε την πορεία. Ο βουλευτής του HDP Musa Piroğlu είπε: «Το όνομα του δελτίου τύπου μας ήταν αρκετό για να τους πληγώσει. Αυτός ο φόβος, αυτό το άγχος είναι αρκετό για την αστυνομία», είπε.

Μπέγιογλου

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην οδό Istiklal στο Beyoğlu και ξεκίνησαν να κάνουν πορεία με συνθήματα. Στην πορεία που ξεκίνησε από την οδό Ιστικλάλ διαμαρτυρήθηκε η συνωμοσία με συνθήματα «Όχι στη συνωμοσία», «Κάτω η συνωμοσία της 9ης Οκτωβρίου» και χειροκροτήματα. Μιλώντας στην πορεία, ο βουλευτής του HDP Urfa Ömer Öcalan επεσήμανε ότι ο ηγέτης του PKK κρατείται υπό βαριές συνθήκες απομόνωσης εδώ και 24 χρόνια και τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η σωματική του ελευθερία.

Η μάζα στην οδό Istiklal, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών, πολιορκήθηκε από την αστυνομία. Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν στην επίθεση της αστυνομίας στη μάζα. Αντιδρώντας στις επιθέσεις της αστυνομίας με σύνθημα «Η καταστολή δεν μπορεί να μας εκφοβίσει», το πλήθος συνέχισε τις διαμαρτυρίες του με χειροκροτήματα. Οι γύρω πολίτες υποστήριξαν το κοινό με χειροκροτήματα και zılgıts.

Ο βουλευτής του HDP Urfa Ömer Öcalan, ο οποίος αντέδρασε στον αποκλεισμό και τις κρατήσεις, είπε: «Ο λαός μας πρέπει να δει τον φασισμό. Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται στους βουλευτές. Βγάζει φωτογραφίες με τον δολοφόνο του, βιαστή, μαφιόζο υπουργό Εσωτερικών. Εδώ βασανίζουν τους εκλεγμένους του λαού και ασκούν φασισμό. Ο λαός μας πρέπει να δει αυτό το μαρτύριο. Η συνωμοσία συνεχίζεται. Παντού υπάρχει απομόνωση. «Υπάρχουν βασανιστήρια παντού», είπε.

Ο βουλευτής του HDP στην Κωνσταντινούπολη Dilşat Canbaz δήλωσε ότι η απομόνωση που έχει επιβληθεί στον ηγέτη του PKK Öcalan συνεχίζεται εδώ και 24 χρόνια και είπε: «Η απομόνωση που επιβάλλεται στο İmralı εδώ και 24 χρόνια είναι η απομόνωση που έχει περικυκλώσει εμάς και τους ανθρώπους μας στο Beyoğlu σήμερα. Σε μια χώρα που τριγυρνούν δολοφόνοι γυναικών και κλέφτες, προσπαθείτε να μας φιμώσετε. Αυτή η απομόνωση θα αρθεί, αυτός ο φασισμός θα νικηθεί».

Εδώ, 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Συν-Εκπρόσωπος του HDK Esengül Demir, ξυλοκοπήθηκαν και κρατήθηκαν.

Η δράση συνεχίζεται στους παράδρομους.

Ντιγιαρμπακίρ

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε για την πορεία που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Bağlar του Ντιγιαρμπακίρ. Μέλη του Συλλόγου Βοήθειας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού με Οικογένειες που χάνουν τους συγγενείς τους στην Κούνια των Πολιτισμών (MEBYA-DER), του Συλλόγου Βοήθειας με τις Οικογένειες Κρατουμένων (TUAY-DER), της Πρωτοβουλίας του Diyarbakır 78 και του Συνδέσμου Δικηγόρων για την Ελευθερία (ÖHD ) συμμετείχαν στην πορεία. Πριν από την πορεία, το πλήθος, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών του HDP, περικυκλώθηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τους συμπροέδρους του HDP στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ Γκιουλιστάν Ατασόι και Ζεγιάτ Τζεϊλάν.

Συνελήφθησαν 46 άτομα

Συνολικά 46 άτομα συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένων των συμπροέδρων του HDP της επαρχίας Ντιγιαρμπακίρ, Γκιουλιστάν Ατασόι και Ζεγιάτ Τζεϊλάν.

Η αντιπρόεδρος της Ομάδας HDP Meral Danış Beştaş αντέδρασε στον αστυνομικό αποκλεισμό και είπε: «Οι πραγματικοί δράστες είναι αυτοί που εκτελούν παράνομες εντολές. Δεν υπάρχει σύνταγμα στη χώρα, καμία δράση και δραστηριότητα δεν μπορεί να γίνει εντός του νόμου σε αυτή τη χώρα. Η κυβέρνηση AKP-MHP προσπαθεί να καταπιέσει τον λαό μας με παράνομες και παράνομες μεθόδους. Είναι πραγματικά αβοήθητοι», είπε.

Η Συμπρόεδρος του DBP Saliha Aydeniz είπε: «Σήμερα, βλέπουμε ότι η συνωμοσία συνεχίζεται με απομόνωση και κρίσεις. Αυτός ο λαός διώκεται επίσης με απομόνωση και βασανιστήρια. Είναι η μόνη λύση στις κρίσεις του κ. Abdullah Öcalan. Η λύση στο κουρδικό πρόβλημα και ο τρόπος οικοδόμησης της δημοκρατίας και της ειρήνης περνούν από το İmralı. Ο κ. Abdullah Öcalan είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτές τις κρίσεις. «Όσο αυτό συνεχίζεται, η κρίση θα βαθαίνει», είπε.

Urfa

Οι επαρχιακές οργανώσεις DBP και HDP της Ούρφα καταδίκασαν τη συνωμοσία της 9ης Οκτωβρίου στην πλατεία Τοπτσού στην περιοχή Χαλίλιε. Το πλήθος, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών του HDP και όσων εντάχθηκαν στην Πλατφόρμα Εργασίας και Δημοκρατίας της Urfa, πολιορκήθηκε από εκατοντάδες αστυνομικούς στην περιοχή. Παρά την παρεμπόδιση, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία. Η αστυνομία ήθελε να το κατασχέσει γιατί στο κουρδικό πανό αναγραφόταν η λέξη «Imrali». Το πλήθος έκανε δήλωση μη δίνοντας το πανό στην αστυνομία.

Ο βουλευτής του HDP Siirt Sıddık Taş αντέδρασε στη συνωμοσία και είπε: «Ο σκοπός αυτής της συνωμοσίας ήταν η εκκαθάριση. Τότε του δόθηκε το καθήκον της φρουράς στην Τουρκία. Ο κ. Οτσαλάν ακύρωσε τη συνωμοσία για λύση για να μην βαθύνει το χάος. «Η συνωμοσία συνεχίζεται σήμερα με απομόνωση», είπε. Μετά τη δήλωση, το πλήθος προχώρησε στην Πορεία Ελευθερίας. Η αστυνομία απέκλεισε το πλήθος στην έξοδο της πλατείας. Το πλήθος, που έσπασε τον αποκλεισμό της αστυνομίας, κατευθύνθηκε προς το Επιχειρηματικό Κέντρο Ahmet Bahçıvan. Η αστυνομία επιτέθηκε στην πορεία, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, οι πολίτες με το όνομα Hatice Göktepe και Ömer Kıstak ξυλοκοπήθηκαν και κρατήθηκαν. Αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των κρατήσεων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος.

Σμύρνη

Έγινε δήλωση μπροστά στην Πύλη της 9ης Σεπτεμβρίου, για την αποτροπή της πορείας που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη για την 9η Οκτωβρίου, την έναρξη της συνωμοσίας. Αργότερα, η αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος που ήθελε να κάνει πορεία προς το HDP, οι αστυνομικοί που απέκλεισαν το κτίριο προσπάθησαν να μπλοκάρουν τις εισόδους και χτύπησαν το πλήθος. Ενώ οι Επαρχιακοί Συμπρόεδροι του HDP χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν, ήταν αξιοσημείωτο ότι η αστυνομία προσπάθησε να υποκύψει το κεφάλι του επαρχιακού συμπροέδρου Τσινάρ Αλτάν. Ο Αλτάν, ο οποίος δεν έσκυψε το κεφάλι, απάντησε: «Θα νικήσουμε με αντίσταση» ενώ κρατούνταν.

Άδανα

Μια διεθνής συνωμοσία διαμαρτυρήθηκαν από DBP, TJA, HDK και HDP στα Άδανα. Η αστυνομία απέκλεισε το Πάρκο Αγαλμάτων και το επαρχιακό κτίριο των HDP Adana πριν από την ανακοίνωση και δεν επέτρεψε εισόδους και εξόδους. Ενώ η ομάδα που συγκεντρώθηκε στο επαρχιακό κτίριο του HDP δεν μπόρεσε να βγει έξω, η αστυνομία επιτέθηκε στην ομάδα έξω από το κτίριο. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση. Μετά την αντίσταση της μάζας έγινε δήλωση μπροστά στο κτίριο. Ο συμπρόεδρος του HDP στην επαρχία των Αδάνων Mehmet Karakış αντέδρασε στην επέμβαση της αστυνομίας και δήλωσε ότι αυτό που έκανε η αστυνομία ήταν έγκλημα και είπε: «Ως πολιτικό κόμμα, έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε την ελευθερία της έκφρασης και να κάνουμε μια δήλωση τύπου. Διαπράττετε συνταγματικό έγκλημα μπλοκάροντας το κομματικό μας κτίριο», είπε.

Μυρτιά

Στη δήλωση που έγινε μπροστά από το κτίριο της συνοικίας του HDP Akdeniz στη Μερσίνα, η ομάδα, η οποία άνοιξε το πανό «Ember bi azadiye and dimesin free», φώναζε συχνά «Biji Serok Apo», «Biji berxwedana zindanan» και «Jin, jiyan, azadi» συνθήματα. Κάνοντας μια δήλωση, ο διευθυντής της Çukurova TUAY-DER Ergin Altuntaş δήλωσε ότι η συνωμοσία είχε στόχο να εξουδετερώσει ολόκληρο τον αγώνα του κουρδικού λαού για ελευθερία και είπε: «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον αγώνα μας για δημοκρατία και ειρήνη χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω ενάντια στο καθεστώς απομόνωσης. ." Η δήλωση ολοκληρώθηκε με κατάληψη.

derik

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στις περιοχές Dêrik, Girkê Legê, Çilaxa και Til Koçer για να τιμήσουν την 24η επέτειο της συνωμοσίας. Όλοι οι έμποροι στις πόλεις έκλεισαν τα παντζούρια τους. Μιλώντας μετά την πορεία, το μέλος της Συνέλευσης της Περιφέρειας Cizre του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) Seîd Sîpan δήλωσε ότι θα αγωνιστούν μέχρι να επιτευχθεί η φυσική ελευθερία του Οτσαλάν. Ο Σιπάν είπε: «Καταδικάζουμε έντονα τη συνωμοσία. Αυτή η συνωμοσία, που πραγματοποιήθηκε στο πρόσωπο του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του διανοούμενου και φιλοσόφου του δημοκρατικού έθνους, στρέφεται εναντίον όλων των ανθρώπων της περιοχής».

Τουλάχιστον 139 κρατήσεις

Παρά τις επιθέσεις της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν πορείες σε πολλές πόλεις, όπως το Ντιγιάρμπακιρ, το Βαν, η Κωνσταντινούπολη, η Τσιζρέ, το Ντογκουμπαγιαζίτ και το Κιζιλτεπέ. Πολλοί ξυλοκοπήθηκαν και κρατήθηκαν στην επίθεση της αστυνομίας στις πορείες και τις δηλώσεις.

Οι Ömer Kıstak, Hatice Göktepe και İbrahim Damdan ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πορείας κατά της συνωμοσίας της 9ης Οκτωβρίου στην Urfa. Επιπλέον, ο Serhat Uka συνελήφθη μετά την πορεία.

Οι συμπρόεδροι της επαρχίας HDP Berna Çelik και Çınar Altan και ένα άγνωστο άτομο συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στη Σμύρνη.

Στην πορεία και στη δήλωση που έγινε στο Βαν, συνελήφθησαν 55 άτομα, μεταξύ των οποίων στελέχη του HDP.

Η αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος στην περιοχή Yuksekova του Χακάρι. Ο βουλευτής του HDP Iğdır Habip Lack τραυματίστηκε. Συνελήφθησαν 20 άτομα, μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος του Πρακτορείου Μεσοποταμίας (MA) Mazlum Engindeniz και η δημοσιογράφος του JINNEWS Rabia Önver.

Ο αντιπρόεδρος του HDP για την οργάνωση Özlem Gündüz, τα μέλη του πρωθυπουργού του HDP Beybün Aslan και Raci Bilici, ο συμπρόεδρος του DBP Hayrettin Altun, οι επαρχιακοί συμπρόεδροι HDP Gülistan Atasoy και Zeyat Ceylan, ο επαρχιακός συμπρόεδρος HDP Mervan Yıldız, Emine Hayme, Συμπρόεδροι MEBYA-DER Meryem Soylu, Figen Ekti, Mehmet Zeki Bağcık, Halil Memiş, Mithat Altaç, Mehmet Ali Altınkaynak, Hüsnü Aslan, Mehmet Şirin Gürbüz, Mehmet Asana, Sedat Yiğit, Murat Çoban, Or Şirin Şehir, Muharrem Bulat, Meryem Τουλάχιστον 31 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Meryem, Leyla, Hebun, Sümeyye, Beytocan, Abidin και Vedat, των οποίων τα επώνυμα και τα επώνυμα δεν έγιναν γνωστά, συνελήφθησαν.

Τουλάχιστον 26 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Συνεκπρόσωπος του HDK Esengül Demir και οι ανταποκριτές του Πρακτορείου Μεσοποταμίας (MA) Esra Solin Dal και Ömer İbrahimoğlu, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των πορειών στην Κωνσταντινούπολη İstiklal Caddesi, Kadıköy και Esenyurt.


Πηγή :https://yeniyasamgazetesi3.com/bircok-kentte-uluslararasi-komploya-karsi-ozgurluk-yuruyusu/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις