Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Για 15η ημέρα κατακαίει η φωτιά το Παπίκιο όρoς – Στην κυβέpvηση περιμένουν τις βροχές για να σβήσει! - Όλα δείχνουν ότι την έβαλαν παράνομοι μετανάστες


 Για 15η μέρα καίγεται το δάσος στο Παπίκιο Όρος, με τη φωτιά να έχει ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη αναφορά για τα αίτια πρόκλησής της και χωρίς να φαίνεται κάποια προοπτική για την κατάσβεσή της.

Μέχρι τώρα επισήμως έχουν καεί 12.000 στρέμματα ενώ ανεπισήμως ακούγεται πως είναι 20.000 στρέμματα.

Πρόκειται για φωτιά που όλα δείχνουν ότι άναψαν παράνομοι μετανάστες και κατακαίει την Ροδόπη ενώ δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα πυροσβεστικά μέσα για την κατάσβεσή της καθώς έχει λήξει η αντιπυρική περίοδος!

Οι παράνομοι μετανάστες περνώντας από τα αφύλακτα ελληνοβουλγαρικά σύνορα μέσα από τα δάση ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν με αποτέλεσμα να προκαλούνται μεγάλες πυρκαγιές οι οποίες κατακαίουν ελληνικές δασώδεις περιοχές επί μέρες, όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση της πυρκαγιάς του δάσους της Δαδιάς.

Μόνο εκείνα θα μπορούσαν να μπουν σε τόσο δύσβατα σημεία. Τα αεροσκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν (στα ίδια σημεία). Με τα αεροσκάφη προσπαθούμε να περιορίσουμε την επέκταση της φωτιάς…»

Να σημειωθεί ότι οι στάχτες και ο καπνός έφτασαν μέχρι την πόλη της Κομοτηνής και της Ξάνθης, ενώ η μόνη ελπίδα εναπόκειται στην επερχόμενη κακοκαιρία και στις πολυπόθητες βροχές καθώς το ελληνικό κράτος δείχνει αδύναμο να την κατασβέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις