Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Ρόδος: Στη φυλακή η οικιακή βοηθός που ομολόγησε τις 4 δολοφονίες


 Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε  μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, η 45χρονη οικιακή βοηθός που ομολόγησε την δολοφονία 4 ηλικιωμένων γυναικών που φρόντιζε και την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της σε ηλικία ενός έτους.

Η 45χρονη, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική για την δολοφονία της 75χρονης στο σπίτι της  στις Καλυθιές, προέβαλε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις και έγγραφα που αφορούσαν στον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Σημειώνεται ότι είχε υποβληθεί αίτημα για τη διενέργεια ιατρικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμα.  Πληροφορίες της “Δημοκρατικής” αναφέρουν ότι θα μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού και εκεί θα διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη.

Η 45χρονη οικιακή βοηθός υποστήριξε ότι τέλεσε τα εγκλήματα που ομολόγησε γιατί είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε διότι της προκαλούσε καταστολή και αδυναμία να εργαστεί.

Σύμφωνα με τη “Δημοκρατική” , στην απολογία της αναφέρθηκε στο 21 ετών σήμερα παιδί της, λέγοντας ότι παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία και επειδή δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί την μητρότητα σε τόσο νεαρή ηλικία, είχε αποπειραθεί να πνίξει το παιδί σε ηλικία μόλις ενός έτους, λόγω των έντονων ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.  Μάλιστα, όπως ανέφερε, τη στιγμή εκείνη άκουγε συνεχώς φωνές, πράγμα που την έκανε να χάνει τα λογικά της. Όταν συνειδητοποίησε την πράξη της, όπως υποστήριξε, κάλεσε η ίδια την Αστυνομία στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις