Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Πετράλωνα: Πώς μια υπόθεση που προκαλεί φρίκη «σέρνεται» εδώ και 5 χρόνια – 10 οι κατηγορούμενοι


Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για την υπόθεση με τα παιδιά από τα Πετράλωνα που έχουν μηνύσει τους γονείς τους.

«Αγκάθι» συνεχίζει να αποτελεί στη χώρα μας η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της υπόθεσης που πρώτο αποκάλυψε το enikos.gr και αφορά στην καταγγελία των δύο παιδιών από τα Πετράλωνα για τον εφιάλτη που βίωναν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Υποστηρίζουν ότι ο πατέρας τους τα κακοποιούσε σεξουαλικά για πολλά χρόνια εν γνώσει της μητέρας τους, ενώ παράλληλα τα πάσαρε σε φίλους του. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η πρώτη καταγγελία στις Αρχές έγινε το 2017, αλλά ακόμα η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο έκδοσης βουλεύματος.

Η ιστορία είναι περίπλοκη, ο φάκελος αλλάζει πολλά χέρια, αλλά αυτό σε τίποτα δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο 2022 και 5 χρόνια μετά, η υπόθεση ακόμα δεν έχει εκδικαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το 2018 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά την καταγγελία του 17χρονου που έγινε το 2017, ξεκινά προκαταρκτική εξέταση και βάσει των παιδοψυχιατρικών εξετάσεων που είχαν διενεργηθεί σχηματίζεται δικογραφία. Ο φάκελος φεύγει από την Εισαγγελία το 2020 και πάει στην ανάκριση. Ασκείται δίωξη για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και γενετήσιες πράξεις με ανήλικα κάτω των 12 ετών. Σημείωση: για πράξεις από κοινού και κατά μόνας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει μόνο ένας δράστης, αλλά τουλάχιστον δύο.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι καταγγελλόμενες πράξεις φαίνεται να ξεκινούν από το 2008 και οι κατηγορούμενοι να είναι 10, μεταξύ αυτών και αλλοδαποί.

Το 2021 η δικογραφία φτάνει στο δικαστικό συμβούλιο που αποφασίζει αν μια υπόθεση θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο. Τότε, γίνεται μια προσφυγή από κάποιον κατηγορούμενο για ακυρότητα της προδικασίας. Αυτή τη στιγμή η δικογραφία είναι στα χέρια του εισαγγελέα για να προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο σχετικά με την  προσφυγή περί ακυρότητας. Στη συνέχεια, το δικαστικό συμβούλιο, που έχει και τον τελευταίο λόγο, θα αποφανθεί και για την ακυρότητα της προδικασίας και επί της ουσίας.

Όσον αφορά στην αγωγή της 22χρονης το 2020 σε βάρος της μητέρας της, την οποία κατηγορεί για συγκάλυψη, η υπόθεση ανατέθηκε σε πταισματοδίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ολοκληρώθηκε και ο εισαγγελέας έχει ζητήσει πίσω την δικογραφία, για να αποφασίσει τι θα πράξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις