Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

AYTONOMO KAMIKAZI – Drone μάχης φέρνει τα πάνω-κάτω στον Στρατό Ξηράς

 


Οι Ισραηλινοί ανέπτυξαν ένα νέο καμικάζι drone για το πεδίο μάχης, που φέρνει ανατροπή στον τρόπο που οι δυνάμεις πεζικού θα φέρουν σε πέρας τις επιχειρήσεις τους στο εξής.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η τεχνολογία φέρνει ανατροπές. Ήδη από τον πόλεμο της Ουκρανίας έχουν εξαχθεί πολλά συμπεράσματα για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επίγειες δυνάμεις αλλά και τα νέα μέσα που χρησιμοποιούνται για την εξουδετέρωση ή την διάσπαση των εχθρικών γραμμών.

Η χρήση της τεχνολογίας και μάλιστα φθηνών drones που μπορούσαν να μεταφέρουν οβίδες από το στρατιωτικό απόθεμα και η άφεσή τους στις αντίπαλες γραμμές ήταν μόνο μερικές από τις χαρακτηριστικές στιγμές των αλλαγών που συντελούνται στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Μετά, ήρθαν οι επιθέσεις της 17ης Οκτωβρίου στο Κίεβο, όπου οι Ρώσοι σκόρπισαν τον θάνατο χρησιμοποιώντας καμικάζι dronesτα ιρανικής κατασκευής Shahed-136.

Τώρα, οι ισραηλινοί ήρθαν να παρουσιάσουν έναν νέο τρόπο με τον οποίο ο σύγχρονος μαχητής αντιμετωπίζει τις απειλές στο πεδίο των μαχών και δη στον αστικό ιστό.

Μέρος της ρομποτικής και αυτόνομης λύσης μάχης Legion-X, το LANIUS είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο και ευέλικτο πυρομαχικό με βάση drone, σχεδιασμένο για επιχειρήσεις μικρής εμβέλειας στο αστικό περιβάλλον.

Το σύστημα μπορεί αυτόνομα να ανιχνεύει και να χαρτογραφεί κτίρια και σημεία ενδιαφέροντος για πιθανές απειλές, εντοπίζοντας, ταξινομώντας και συγχρονίζοντας με τις λύσεις Legion-X της Elbit Systems.

Το LANIUS μπορεί να μεταφέρει θανατηφόρα ή μη ωφέλιμα φορτία, ικανά να εκτελέσουν ένα ευρύ φάσμα σε απαιτήσεις αποστολές για ειδικές δυνάμεις, στρατιωτικούς και τις αρχές επιβολής του νόμου.

Το μητρικό drone απελευθερώνει στο πεδίο της μάχης πολλά μικρότερα drones που φέρουν εκρηκτική κεφαλή, αισθητήρες και κάμερα. Ο χειριστής βλέπει από μακριά μέσω κινητού την εικόνα που αντικρύζει το LANIUS και όταν το αποφασίσει ενεργοποιεί τον μηχανισμό έκρηξης, εξουδετερώνοντας την απειλή.

Δείτε φωτογραφίες από το drone

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις