Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Η παραγωγή της τσικουδιάς (ρακής)


 Η παραγωγή της τσικουδιάς (ρακής) , χάνεται στο βάθος του χρόνου, καθώς λέγεται πως ξεκίνησε το 14ο αιώνα στο Άγιο Όρος. 

Παρόλο που η σύγχρονη τεχνολογία έχει περάσει πλέον και στην απόσταξη, πολλοί παραμένουν πιστοί στην παράδοση και αναβιώνουν τις παλιές καλές εποχές με το χάλκινο σκεύος, τα καυσόξυλα για τη φωτιά, τον "καζανάρη" με τη μαεστρία του και τις παρέες με τον καλό μεζέ και τη φρέσκια ρακή.

Είναι μια γιορτή της παράδοσης που πάντα πλαισιώνεται από αυθεντικές γεύσεις . Καλά καζανέματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις