Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

ΟΛΟ ΤΟ «BPΩΜΙΚΟ» ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ TΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ


 Σας είχαμε υποσχεθεί να σας αποκαλύψουμε όλο το παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική την παράταση της υποχρεωτικότητας του εμβολι@σμού στις δομές υγείας τις τελευταίες ώρες.

Μετά την απόφαση βγήκαν κάποιοι δημοσιογράφοι οι οποίοι είτε σε βίντεο στο YouTube είτε σε ανάρτηση στα social media αναφέρουν ότι η απόφαση του ΣτΕ έπιασε απροετοίμαστη την κυβέρνηση και ότι έχουν αρχίσει να τρέμουν, ότι έπεσε βόμβα στο Μαξίμου και άλλα τέτοια.

Είναι κάποιος τόσο αφελής που να πιστεύει ότι η δικαιοσύνη που άφησε ελεύθερο τον Λιγνάδη μετά τα όσα στοιχεία είχε στα χέρια της, η δικαιοσύνη που αθώωσε όλους όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Νovartis, η δικαιοσύνη που δεν διώκει όσους εμπλέκονται στις υποκλοπές ενώ υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία, η δικαιοσύνη που έκρινε 2 χρόνια ανεκτά συνταγματικά τα μέτρα για την πανδημία ξαφνικά θέλησε να δικαιώσει τους υγειονομικούς…

Θεωρώ ότι ούτε τα παιδιά του νηπιαγωγείου δεν θα πίστευαν κάτι τέτοιο.

Αν το ΣτΕ έπαιρνε εντολή να συνεχίσουν οι αναστολές θα συνέχιζαν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Τι έγινε όμως? Πώς φτάσαμε σε αυτή την απόφαση? Είναι τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που αναφέρει ο κύριος Πολάκης?

Ξαφνικά δηλαδή φοβήθηκαν μήπως βγουν στη φόρα?

Τόσο καιρό δεν υπήρχε αυτός ο φόβος ή μήπως τους απείλησε ότι θα τα βγάλει στη δημοσιότητα και άρχισαν να τρέμουν?

Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη.

Ας αρχίσουμε να παίρνουμε ένα-ένα τα «επιδημιολογικά» δεδομένα για να δούμε πως η σημερινή μέρα αποτελεί μία μέρα χαράς για τους υγειονομικούς:

Δεδομένο 1: Ηδη ένα σωματείο υγειονομικών (δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε σαν διαφήμιση) έκανε κινήσεις ώστε να φτάσει την υπόθεση των αναστολών στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Τι ακριβώς θα γινόταν αν πήγαινε εκεί η υπόθεση?

Είχαν πιθανότητες να δικαιωθούν?

Φυσικά και είχαν… Η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει δώσει την εντολή να κηρύξουν όλες οι χώρες το τέλος της πανδημίας.

Στην Ελλάδα αυτό δεν έγινε για λόγους που θα αναφέρουμε πιο κάτω.

Από τη στιγμή που θα έκαναν προσφυγή οι υγειονομικοί πως θα μπορούσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όταν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αρθεί τα μέτρα και οι περιορισμοί για την πανδημία να γνωμοδοτήσει εις βάρος της άρσης των αναστολών όταν μάλιστα τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα και οι δείκτες που υπάρχουν δεν είναι απαγορευτικοί ώστε να βρίσκεται η χώρα σε κόκκινο συναγερμό από τα κρούσματα…

Σε περίπτωση που η εισήγηση ήταν θετική η Κυβέρνηση θα έπρεπε να καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα τα οποία αποτελούν ένα σεβαστό ποσό όταν κάποιος προσφεύγει στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη αλλά θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και άλλα χρήματα επιπλέον σαν αποζημίωση για την ψυχική οδύνη και ταλαιπωρία που πέρασαν τους μήνες τους οποίους κατά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ήταν παρανόμως εκτός εργασίας.

Οπότε μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό κάτι που προσδοκούν οι κυβερνώντες ότι δεν θα γίνει δηλαδή δεν θα δικαιωθεί κάποιος υγειονομικός για αυτό το λόγο σε ένα Ελληνικό δικαστήριο.

Δεδομένο δεύτερο: Το ίδιο σωματείο υγειονομικών είχε ξεκινήσει κινήσεις για να καταθέσει φάκελο με δικούς του δικηγόρους δηλαδή χωρίς να εκπροσωπείται από το αρμόδιο όργανο την Ποεδήν με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά που καθιστούν παράνομη την αναστολή της εργασίας των υγειονομικών.

Όσο και να θέλουμε να είμαστε καλοπροαίρετοι ο κύριος Γιαννάκος δεν πιστεύουμε ότι κατέθεσε σωστό φάκελο είτε εσκεμμένα είτε από αφέλεια οπότε με τα καινούργια στοιχεία που θα υπήρχαν ήταν αδύνατον το ΣτΕ να εκτεθεί για ακόμη μία φορά και να βγάλει μία απόφαση κόντρα σε όλα αυτά που θα υπήρχαν ως αποδείξεις ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος αναστολής.

Δεδομένο τρίτο: Οι εκλογές που πλησιάζουν….

Θα αναρωτηθεί κάποιος εύλογα ότι είναι δυνατόν ακόμα και να επιστρέψει κάποιος υγειονομικός στην εργασία του μέσα σε τρεις μήνες να ξεχάσει αυτά που πέρασε και να πάει να ψηφίσει αυτός και η οικογένειά του τον Κυριάκο Μητσοτάκη?

Η απάντηση είναι ΟΧΙ – Οποιαδήποτε άλλη απάντηση θα κάνει τις ψυχιατρικές κλινικές της χώρας να γεμίσουν!!!

Τότε θα ξανά σκεφτεί κάποιος γιατί να το κάνει?

Γιατί πολύ απλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει όταν θα φτάσει η ώρα της κάλπης να υπάρχει στην κοινωνία μία κατάσταση ευημερίας, ότι όλα δηλαδή βαίνουν καλώς και δεν υπάρχουν «αγανακτισμένοι» ας το πούμε έτσι.

Μία εικόνα με τους υγειονομικούς στο δρόμο και ανθρώπους έξω από το υπουργείο να φωνάζουν και να κοιμούνται στα πεζοδρόμια χτυπάει πολύ άσχημα στο κοινωνικό σύνολο που περνάει και τους αντικρίζει.

Δεδομένο τέταρτο: Η Νέα Τάξη Πραγμάτων κατάλαβε ότι το παραμύθι με τον κάκο ιό και το εμβόλι# της σωτηρίας δεν τραβάει πλέον.

Ο κόσμος ξύπνησε και μέσα από τα social media και τις καθημερινές συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων έχει διαδοθεί ότι πλέον το εμβόλι# όχι μόνο δεν αποτρέπει τη βαριά νόσηση αλλά υπάρχουν και χιλιάδες περιστατικά ξαφνικών θανάτων που πλέον ακόμα και οι πιο δύσπιστοι έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει.

Οπότε η εντολή ήταν να τελειώσει το πρώτο αφήγημα και να περάσουμε στο δεύτερο δηλαδή στην κλιματική αλλαγή. Όπως σας δείξαμε σε προηγούμενη δημοσίευση έχει αρχίσει το Facebook να βγάζει από κάτω κουτάκια με προειδοποιήσεις και λογοκρισία.

Αν κάποιος πάει να ανεβάσει κάτι σχετικά με το δεύτερο αφήγημα αμέσως χτυπάει συναγερμός.

Δεδομένο 5ο: Η εξέλιξη των εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και να θέλει να παρουσιάζει ένα προφίλ του αφελή και του χαζοχαρούμενου γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εκλογές που θα έρθουν θα είναι καταστροφή για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τα μηνύματα τα λαμβάνουν συνεχώς από την κοινωνία και όσο κι αν τον κρατάνε σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον οι ψίθυροι πλέον ότι θα υπάρξει βατερλό αρχίζουν και διαπερνούν τις χαραμάδες του Μάξιμου.

Έτσι λοιπόν με δεδομένο ότι δεν θα ξανά βρίσκονται οι ίδιοι στην κυβέρνηση ή ακόμα και να βρίσκονται που είναι πολύ δύσκολο θα υπάρξει συγκυβέρνηση με άλλα κόμματα και είναι αμφίβολο αν το υπουργείο Υγείας ή Δικαιοσύνης καταλήξει σε γαλάζια χέρια θα ήταν αδύνατον να κρατήσει τους υγειονομικούς σε αναστολή μέχρι τις εκλογές.

Ακόμη και να καταλήξει θα έχουν λόγο πλέον και άλλοι για τις αναστολές οπότε το να το παίξουν καλοί και ότι εμείς τους πήραμε πίσω και όχι κάποιοι άλλοι που θα το χρησιμοποιήσουν ώστε να κάνουν προεκλογική εκστρατεία ή να κερδίσουν τη συμπάθειά του κόσμου ήταν το πιο ωφέλιμο για αυτούς.

Δεδομένο 6ο: Η δικαιοσύνη το τελευταίο διάστημα και ειδικά το κύρος της έχει πληγεί πάρα πολύ.

Όλα αυτά που βγαίνουν στη φόρα και το κοινό αίσθημα ότι δεν απονέμεται σωστά το δίκαιο εκεί που πρέπει έχει θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Τι το καλύτερο για αυτούς το ανώτατο δικαστικό όργανο της χώρας να γνωμοδοτήσει εναντίον δήθεν της Κυβέρνησης και υπέρ των υγειονομικών, γνωρίζοντας ότι αυτό το θέμα έχει ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια κόσμο σε όλη τη χώρα.


Έτσι αι το παιχνίδι τους γίνεται και η δικαιοσύνη δείχνει ότι δήθεν στέκεται στο ύψος της

Δεδομένο 7ο: Τους είναι πλέον ‘αχρείαστοι» οι υγειονομικοί να μένουν σε αναστολή.

Τι σημαίνει αυτό?

Ότι πριν από λίγο καιρό ήταν επιβεβλημένο όσοι δούλευαν σε δομές υγείας να βρίσκονται εκτός εργασίας.

Αναφέραμε και πιο πάνω ότι η εντολή της Νέας Τάξης ήταν το αφήγημα του κορ#νοιού να τελειώσει από το καλοκαίρι.

Τι συνέβη και η κυβέρνηση το τράβηξε παραπάνω και «παράκουσε» σε αυτή την εντολή?

Το πρώτο ήταν οι μισθοί που γλίτωσε από τόσες χιλιάδες υγειονομικούς που έπρεπε να καταβάλει κάθε μήνα.

Ακόμη και να τους δώσει πίσω κάποια μηνιάτικα πάλι κερδισμένη θα είναι αφού θα έχει γλιτώσει χιλιάδες ευρώ.

Το δεύτερο είναι ότι έπρεπε να πουληθούν και τα τελευταία σκευάσματα και το αφήγημα της πανδημίας και των κακών υγειονομικών που θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία και θα αρχίσουν να διασπείρουν τον ιό έπρεπε να παίζει συνέχεια ώστε ο κόσμος να φοβάται και να πάει να εμβολι@ζεται.

Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό και ίσως το πιο διεστραμμένο.

Το άρθρο 10 που πέρασε σήμερα από ψηφοφορία στη Βουλή και όπως ανεβάσαμε σε προηγούμενη δημοσίευση όλα πλέον γίνονται ιδιωτικά…

Θα αναρωτηθεί κάποιος και που βοηθούσε να βρίσκονται οι υγειονομικοί σε αναστολή όλο αυτό το διάστημα…

Είναι εύκολη η απάντηση…

Ένας κύριος 60 χρόνων ή πιο μεγάλος ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί από τα social media και ζει σε κάποιο χωριό, πηγαίνοντας για ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο ταλαιπωρούνταν με τις ώρες και όταν προσπαθούσε να βρει το δίκιο του οι γιατροί που υπήρχαν μέσα του έλεγαν ότι έχουμε έλλειψη προσωπικού γιατί υπάρχουν κάποια άτομα τα οποία δεν κάνουν το εμβόλι# για να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Φτάνοντας τον κόσμο στα όριά του αφού πλέον δεν μπορούσε να έχει μία αξιοπρεπή περίθαλψη τον άφησαν από μέσα του να  σιχτιρίζει και να λέει ότι καλύτερα να γίνουν όλα ιδιωτικά και ας πληρώνω κάτι παραπάνω αλλά τουλάχιστον να εξυπηρετούμαι.

Έτσι πέρασε πιο εύκολα το αφήγημα της έλλειψης προσωπικού που πατάει τώρα το άρθρο 10 ότι θα γίνουν όλα ιδιωτικά γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος από το υπάρχον σύστημα υγείας.

Όλα λοιπόν αυτά οδήγησαν στο να έχουμε τη σημερινή απόφαση.

Και κάτι τελευταίο που ο κόσμος δεν το γνωρίζει είναι ότι ο Θανάσης Πλεύρης μαζί με όσους εμπλέκονται σε αυτή την απόφαση δηλαδή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Κώστα Τσιάρα ο οποίος θα έπρεπε να δώσει την εντολή στο ΣτΕ για να βγάλει την κατάλληλη απόφαση είχαν συναντηθεί εδώ και μία εβδομάδα και τα είχαν κανονίσει όλα ένα προς ένα.

Αν κάποιος θεωρεί ότι αυτό είναι υπερβολικό ας δει το βίντεο που έχει ανέβει με την συνάντηση των υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας με τον Θανάση Πλεύρη και πως η στάση του πριν βγει ακόμα η απόφαση ήταν εντελώς διαφορετική.

Ενώ πιο πριν έβαζε τους φουσκωτούς του ώστε να μην τον πλησιάσει κανένας τώρα κάθισε και συνομίλησε με τον υγειονομικό Λάμπρο Τσάπαλη λέγοντάς του ότι εσύ είσαι λογικός άνθρωπος μπορούμε να συνεννοηθούμε και να μιλήσουμε όμορφα ρίχνοντας το υπονοούμενο για τον δεύτερο υγειονομικό δηλαδή τον Περικλή Καρολίδη που βρισκόταν στη συνάντηση και εξύβρισε με τις φράσεις «πολιτικός αλήτης» και «πολιτικός καραγκιόζης».

Ακόμη όμως και τότε δεν αποχώρησε ο Θάνος Πλεύρης και συνέχισε να συνομιλεί και με τον Λάμπρο Τσάπαλη αλλά και με άλλους υγειονομικούς που μιλούσαν χωρίς να φωνάζουν και τους έλεγε ότι θα δούμε τι θα γίνει και προσπαθούσε να τους καλοπιάσει.

Σε περίπτωση που οι αναστολές συνεχιζόταν δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο να σταθεί ένα λεπτό απέναντι από αυτούς τους ανθρώπους που εξαθλίωσε.

Σας κουράσαμε αλλά ελπίζουμε να άξιζε τον κόπο που φτάσατε το άρθρο μέχρι το τέλος.

Κοινοποιήστε

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις