Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Eτσι θα είναι ο άνθρωπος το 3.000 μ.Χ – Mε Kαμπούρα, διπλά βλέφαρα και δάχτυλα πληκτρολόγησης – BINTEO


 Ερευνητές δημιούργησαν ένα μοντέλο-ανθρώπου με την ονομασία «Mindy», με το οποίο δίνουν μία εικόνα από το μέλλον για το πώς θα μπορούσε είναι ο άνθρωπος το 3.000 μ.Χ, λόγω της εξάρτησής του από την τεχνολογία.

Η τεχνολογία μπορεί να έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής, όμως η εξάρτησή του ανθρώπου από αυτήν αναμένεται να διαμορφώσει έναν τύπο ανθρώπου, η εικόνα του οποίου δεν είναι ελκυστική. Σύμφωνα με ένα εικονικό μοντέλο προσομοίωσης, σε περίπου 1.000 χρόνια οι άνθρωποι θα έχουν καμπούρα, κυρτά άκρα, μεγαλύτερο κεφάλι αλλά με μικρότερο εγκέφαλο και δεύτερο σετ βλεφάρων, προκειμένου να προστατεύουν τα μάτια τους από την ακτινοβολία.

άνθρωπος του μέλλοντος

Επίσης ο άνθρωπος του μέλλοντος θα έχει μικρότερο λαιμό και «δάχτυλα πληκτρολόγησης». Με βάσει το μοντέλο, στο μέλλον τα δάχτυλά μας δεν θα κλείνουν, αλλά θα είναι «αγκυλωμένα» στη θέση με την οποία κρατάμε σήμερα το κινητό και πληκτρολογούμε.

Μιλώντας στο Toll Free Forwarding, ο Dr Nikola Djordjevic από το Med Alert Help εξήγησε: «Ο τρόπος με τον οποίο κρατάμε τα τηλέφωνά μας μπορεί να προκαλέσει πίεση σε ορισμένα σημεία επαφής – προκαλώντας έτσι τα δάχτυλά μας να μην κλείνουν το οποίο είναι γνωστό ως σύνδρομο cubital tunnel».

«Όταν δουλεύετε σε έναν υπολογιστή ή κοιτάτε κάτω προς το τηλέφωνό σας, οι μύες στο πίσω μέρος του αυχένα πρέπει να συσπώνται για να κρατήσουν το κεφάλι σας ψηλά», εξήγησε ο δρ K. Ντάνιελ Ριου Daniel Riew από το νοσοκομείο Orch Spine της Νέας Υόρκης. Και πρόσθεσε: «Αυτοί οι μύες μπορεί να κουραστούν υπερβολικά και να πονέσουν από το να κοιτάμε προς τα κάτω τα smartphones και τα τάμπλετ μας ή να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της εργάσιμης ημέρας μας σε υπολογιστές».

«Οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο εσωτερικό βλέφαρο για να αποτρέψουν την έκθεση σε υπερβολικό φως ή ο φακός του ματιού μπορεί να είναι εξελικτικά ανεπτυγμένος έτσι ώστε να εμποδίζει το εισερχόμενο μπλε φως, αλλά όχι άλλα φώτα υψηλού μήκους κύματος, όπως το πράσινο, το κίτρινο ή το κόκκινο», δήλωσε ο Κάσουν Ρατναγιάκε από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο.

Η Mindy είναι η διάδοχος της Έμμα, της εργαζόμενης του μέλλοντος η οποία κατασκευάστηκε το 2019 για να τονίσει τη σημασία των καλών συνθηκών στο χώρο εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις