Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Αμηχανία, πανικός και έωλα Eπιχειρήματα από την Kυβέρνηση


 Σε τρικυμία το Μαξίμου και ο μηχανισμός Μητσοτάκη μετά από ένα ακόμη μπαράζ αποκαλύψεων για υποκλοπές και παρακολουθήσεις. Πώς απαντούν Δένδιας και Χατζηδάκης για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων.

Αντιμέτωπη με την «τέλεια καταιγίδα» πρωθυπουργός και κυβέρνηση μετά από ένα ακόμη «καυτό» Σαββατοκύριακο γεμάτο αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, καθώς φαίνεται πως αυτή τη φορά το Μαξίμου και ο μηχανισμός Μητσοτάκη δεν μπορούν να συγκρατήσουν και να θάψουν ένα ακόμη τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο.

Πέντε εφημερίδες, η «Εφημερίδα των Συντακτών», το «Documento», το «Βήμα», η «Καθημερινή» και η «Εστία» παρουσίασαν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για την δαιδαλώδη υπόθεση πυροδοτώντας αντιδράσεις πανικού από το Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία.

Τι απαντούν ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους

Για δεύτερη φορά το όνομα του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, φιγουράρει σε δημοσίευμα ανάμεσα στα ονόματα της λίστας εκείνων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, με το ζήτημα να εγείρει σοβαρά ερωτήματα και σε διπλωματικές αποστολές άλλων κρατών.

Ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας, ξανά, προσπαθεί να αποφύγει διπλωματικά το θέμα, επισημαίνοντας (Ελεύθερος Τύπος) ότι απεύχεται «να διαμορφωθεί ένα τοξικό πολιτικό κλίμα σε όλους τους τομείς, το οποίο θα επηρεάσει και τους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής άμυνας, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία».

Εξέφρασε, ακόμη, την ελπίδα «ενόψει μιας χρονιάς, στην οποία σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθούν εκλογές, θα επικρατήσει η στοιχειώδης σύνεση».

Ελαφρώς πιο κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος, μιλώντας στην «Καθημερινή» ζήτησε μεν γρήγορη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» τα όσα γράφονται για παρακολούθηση του ιδίου και της συζύγου του.

«Είναι περισσότερο από αναγκαίο για τη δημοκρατία μας μέσα στο κλίμα το οποίο δημιουργήθηκε!» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Στο δικό του «γαλάζιο» σύμπαν ο Σκέρτσος

Θέση για το τεράστιο σκάνδαλο πήρε και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος κάνε λόγο για «αθλιότητα» και «συκοφαντίες». Υποστήριξε, ακόμη, ότι τα όσα δημοσιεύει το Documento «δεν εισφέρουν κανένα νέο στοιχείο στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων ούτε τεκμηριώνονται με αποδείξεις -που εφόσον υπάρχουν πρέπει να προσκομιστούν στη δικαιοσύνη και να μη γίνουν φειγ βολάν».

Παράλληλα παραθέτει συνομιλία του με συντάκτη της εφημερίδας, υποστηρίζοντας ότι το Documento δε δημοσίευσε ολόκληρη την επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Επικρατείας, ωστόσο, η εφημερίδα δίνει πληρωμένη απάντηση στην ιστοσελίδα της.

Παιδικά επιχειρήματα για αντιστροφή της πραγματικότητας

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που είναι σε εξέλιξη η καταγέλαστη κυβερνητική προσπάθεια να... αποδείξει το ακριβώς αντίθετο, ότι, δηλαδή κυβέρνηση και πρωθυπουργός είναι τα θύματα της παρακολούθησης.

Μία περίεργη εκδοχή του σεναρίου αυτού ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από δεξιά τρολς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να το φέρει στο δημόσιο διάλογο ο Άδωνης Γεωργιάδης, αλλά τελικά... έγινε επίσημη κυβερνητική και κομματική γραμμή.

Σήμερα, το πρωί, άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να επισημοποιήσει τα όσα διέρρευσαν χθες με το non paper της Νέας Δημοκρατίας που όριζε μια θα είναι η γραμμή άμυνας από εδώ και στο εξής.

Έτσι, ο Γιάννης Οικονόμου έκανε μια καλά περίληψη των επτά σελίδων του εσωτερικού σημειώματος ισχυριζόμενος ότι «με βάση τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά», πως η κυβέρνηση θέλει να «λάμψει η αλήθεια» αλλά και «να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις