Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Eκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Mια γυναίκα ψάχνουν οι Tουρκικές αρχές - Πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια γυναίκα να αφήνει μια τσάντα κοντά σε πεζούς, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε μια έκρηξη


 Συγκλονισμένη είναι η Τουρκία από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε πολυσύχναστο πεζόδρομο κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Από την έκρηξη 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 53 όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος είπε σε συνέντευξη τύπου λίγο πριν αναχωρήσει για την σύνοδο των G20 στην Ινδονησία:

«Ο λαός μας μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι ένοχοι πίσω από την επίθεση θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει», προσθέτοντας ότι οι αρχικές πληροφορίες υποδηλώνουν ότι «μια γυναίκα έπαιξε ρόλο» στην επίθεση. «Θα είναι λάθος να πούμε ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά οι αρχικές εξελίξεις και οι πρώτες πληροφορίες από τον κυβερνήτη μου είναι ότι η επίθεση μυρίζει τρομοκρατία», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μη επαληθευμένα πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια γυναίκα να αφήνει μια τσάντα κοντά σε πεζούς, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε μια έκρηξη. Ωστόσο, οι αρχές υπογράμμισαν ότι η έρευνα βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο.

«Τρομοκρατική ενέργεια» η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Για τρομοκρατική ενέργεια μιλάει η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανέθεσε την έρευνα σε πέντε εισαγγελείς, ενώ επιβλήθηκε παράλληλα, απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων σχετικές με την έκρηξη.

Επιπλέον, η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα για συγκεκριμένες αναρτήσεις που έγιναν σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με ό,τι συνέβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις