Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

EKTAKTO - Αναφορές για ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία - 2 NEKPOI στο χωριό Przewodów


 Πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη στο χωριό Przewodów, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Συναγερμός σήμανε, το βράδυ της Τρίτης, στην Πολωνία μετά από αναφορές για πυραυλικό χτύπημα προερχόμενο από τη Ρωσία. Εφόσον κάτι τέτοιο επαληθευτεί, θα πρόκειται για το πρώτο χτύπημα του Βλαντίμιρ Πούτιν σε νατοϊκό έδαφος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής του Συμβουλίου Υπουργών για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Οι πρώτες πληροφορίες από πολωνικές πηγές, οι οποίες πάντως δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν από ανεξάρτητες πηγές, αναφέρουν ότι «αδέσποτοι» ρωσικοί πύραυλοι ενδέχεται να έπληξαν μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Τα πυρά στόχευσαν μεγάλο μέρος της Ουκρανίας την Τρίτη, φτάνοντας μέχρι το Λβιβ, το οποίο απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα.

Δύο νεκροί

Πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη στο χωριό Przewodów, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Πολωνοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα αίτια της έκρηξης είναι μέχρι στιγμής άγνωστα, αλλά ο πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός ZET μετέδωσε ότι δύο αδέσποτες ρουκέτες έπεσαν στην πόλη, προκαλώντας την έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις