Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

ELON MUSK: Σχεδιάζει 3.700 απολύσεις εργαζομένων στο Twitter – Δημοσίευμα «βόμβα» του Bloomberg

 


Δημοσίευμα «βόμβα» του Bloomberg υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να περικόψει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στην Twitter Inc ή το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος. Τις σχετικές πληροφορίες μετέφεραν στο πρακτορείο άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter αναμένεται να ενημερώσει το προσωπικό που επηρεάζεται απ’ αυτή την απόφαση την Παρασκευή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι ο Μασκ σκοπεύει να αντιστρέψει την υπάρχουσα πολιτική της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για εξ’ αποστάσεως εργασία και θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να εργάζονται πλέον από το γραφείο, αν και θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Ο Μασκ, σε ένα tweet, είχε διαψεύσει μια αναφορά των New York Times που έλεγε ότι σχεδίαζε να απολύσει υπαλλήλους του Twitter πριν από την 1η Νοεμβρίου προκειμένου να αποφύγει τις επιχορηγήσεις μετοχών που λήγουν εκείνη την ημέρα.

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Το Reuters είχε αναφέρει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενο πηγές ότι ο Μασκ σκοπεύει να περικόψει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού του Twitter ως μέρος του πρώτου γύρου απολύσεων στην εταιρεία που εξαγόρασε πρόσφατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις