Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Kιβωτός του Kόσμου: «Έχουμε πολλές ασφαλιστικές δικλείδες για τα παιδιά» – Τι δήλωνε ο Πατήρ Αντώνιος λίγες μέρες πριν από τις αποκαλύψεις


 Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις συνθήκες διαβίωσης στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Αθήνα, έπειτα από καταγγελία που έγινε στον «Συνήγορο του Πολίτη»  για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, εμπνευστής και δημιουργός της «Κιβωτού του κόσμου» σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για τις δικλείδες που υπάρχουν για την ασφάλεια των ανηλίκων που φιλοξενούνται στην δομή.

Συγκεκριμένα,  μιλώντας στην εκπομπή του mega Mεγάλη Εικόνα» πριν από λίγες ημέρες  και έπειτα από ερώτηση για τις κακοποιήσεις στην Ελλάδα κι αν τον αγχώνει η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό» ανέφερε:

«Είναι ένα άγχος, αλλά έχουμε πολλές δικλίδες για την ασφάλεια των παιδιών. Τα παιδιά  δεν μένουν ποτέ μόνα τους. Υπάρχουν οι παιδαγωγοί, πίσω τους υπάρχει ο υπεύθυνος των παιδαγωγών κοκ. Επίσης υπάρχουν κάμερες παντού και είμαστε παρόντες με τους κατάλληλους ανθρώπους που εμείς επιλέγουμε. Πρόκειται για τους διευθυντές των σπιτιών.  Ξέρουμε την ζωή τους, είναι πολλά χρόνια μαζί μας, είναι οικογενειάρχες. Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι η επιλογή των κατάλληλων προσώπων. Δεν προσλαμβάνουμε κάποιον ε μόνο με τη συνέντευξη. Θα πρέπει να εκπαιδευτεί, να μάθει πως λειτουργούμε. Έχουμε έναν κώδικα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις