Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Ο Κ.Μητσοτάκης χαρακτηρίζει «επικίνδυνο» τον Α.Τσίπρα γιατί ακολουθεί τον δρόμο Kων. Mητσοτάκη και K.Kαραμανλή στα εξοπλιστικά!

 Και οι δύο πρώτη πρωθυπουργοί είχαν «παγώσει» και επαναδιαπραγματεύθηκαν τις συμφωνίες με τους Γάλλους!

Μετωπική σύγκρουση για τα εξοπλιστικά προγράμματα που αναθέτονται στις ξένες βιομηχανίες και εταιρείες χωρίς ένα ευρώ ελληνική συμμετοχή

στην κατασκευή μαχητικών, φρεγατών κλπ. έχουμε μεταξύ του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως εργάζεται για «εμπόρους όπλων» επειδή προειδοποίησε ότι «αν δεν υπάρξει συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας θα επαναδιαπραγματευθεί τις συμβάσεις για τα Rafale και τις φρεγάτες FDI»!

Έτσι  Κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι »Θέλει να ανατινάξει δηλαδή μια εθνική επιτυχία που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων, που ασφαλώς δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συνεργασία. Πώς εννοεί λοιπόν ο κ. Τσίπρας την εγχώρια προστιθέμενη αξία για την οποία μίλησε; Μόνο σε μεσάζοντες αυτή παραπέμπει».

Κανείς δεν του είπε ότι οι έμποροι όπλων κερδίζουν ακριβώς όταν δεν εισπράττει χρήμα σε βιομηχανικό έργο η εγχώρια κρατική και ιδιωτική αμυντική βιομηχανία; Μάλλον όχι!

Και συνέχισε ο Κ.Μητσοτάκης:

«Πώς αντιλαμβάνεται, αλήθεια, την τροποποίηση μιας αμυντικής εταιρικής σχέσης με μια συμμαχική χώρα; Τι θα γίνει δηλαδή εάν δεν συμφωνήσει; Δεν θα παραλάβουμε τα υπόλοιπα μαχητικά, οι φρεγάτες Bellh@ra θα μείνουν μισοχτισμένες στα ναυπηγεία; Από το “go back μαντάμ Μέρκελ” πήγε δηλαδή στο “go back μίστερ Μακρόν”».

Για να προσθέσει, απευθυνόμενος πάντα στον Αλ. Τσίπρα: «Πώς τολμά να κάνει κάτι τέτοιο ειδικά τώρα; Να μας πει ευθέως ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια με την ίδια του την πατρίδα. Γιατί κανείς δεν μπορεί να επικαλείται ηθικό πλεονέκτημα όταν ο ίδιος αποδεικνύεται ηθικό μειονέκτημα».

Δηλαδή όταν ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητστάκης «πάγωσε» και επαναδιαπραγματεύθηκε τα Mirage 2000EGM/BGM το 1990, εργαζόταν για εμπόρους όπλων;

Όταν ο Κ.Καραμανλής το 2004 «πάγωσε» και επαναδιαπραγματεύθηκε την παραλαβή των Mirage 2000-5 Mk2, εργαζόταν για εμπόρους όπλων;

Δεν νομίζουμε.

Γι αυτό και κέρδισαν στην επαναδιαπραγμάτευση πολύ συμφερότερους όρους από αυτούς που είχαν συνάψει οι Α.Παπανδρέου και Κ.Σημίτης αντίστοιχα!

Η απάντηση πάντως του Κ.Τσίπρα για όλο το πλαίσιο της τοποθέτηση Κ.Μητσοτάκη στην ΠΟλιτική Επιτροπή της ΝΔ ήταν η εξής: «Εμβρόντητη σήμερα η χώρα παρακολούθησε το άνευ προηγουμένου παραλήρημα ενός πρωθυπουργού σε απόλυτη αποδρομή, μπροστά στο επικείμενο πολιτικό του τέλος», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

Για μια ακόμη φορά, αντί για απαντήσεις, κατέφυγε σε ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας, για δήθεν σκοτεινά κέντρα που τον επιβουλεύονται

Παράλληλα, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «διαστρέβλωσε πλήρως την αλήθεια, προσπαθώντας να εμφανιστεί ο ίδιος ως το θύμα των υποκλοπών, ενώ είναι ο θύτης της πιο βάναυσης επίθεσης που δέχτηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την πτώση της Χούντας».

«Το πιο γελοίο όμως είναι όταν είπε ότι ‘δεν μασάει’ απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα και ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα ‘μπανανία’. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που τρεισήμισι χρόνια τώρα κάνει τον τροχονόμο των συμφερόντων και έχει καταφέρει να βρίσκεται η χώρα, για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών θεσμών και του διεθνούς Τύπου για το κράτος δικαίου», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Για το θράσος του κ. Μητσοτάκη δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Ούτε για το πόσο αδίστακτος είναι. Σήμερα όμως απέδειξε πόσο επικίνδυνος έχει γίνει και για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε εξοπλιστικά προγράμματα – μαμούθ, χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς να εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ για την αμυντική βιομηχανία της χώρας, σημειώνοντας πως «κανένας άλλος πρωθυπουργός, δεν θα μπορούσε να αποφασίσει να δοθούν 7 δισ. για εξοπλισμούς και να μην πάει ούτε ευρώ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία».

«Σε ένα πράγμα όμως συμφωνούμε με τον κ. Μητσοτάκη. Ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Ή θα συνεχίσει για τη χώρα ο εφιάλτης που λέγεται Μητσοτάκης ή θα μπει τέλος στον εφιάλτη και θα επιστρέψει στον τόπο η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις