Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Kρύβονται πίσω από το απόρρητο για τις υποκλοπές: «Όλα είναι απόρρητα, δεν μπορώ να Mιλήσω» δηλώνει ο Γεραπετρίτης στην εξεταστική της Ευρωβουλής

 Οι ευρωβουλευτές έθεσαν τον υπουργό Επικρατείας προ των ευθυνών του και ζήτησαν απαντήσεις για όλα τα καυτά ερωτήματα

Σε δεινή θέση βρέθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής PEGA που διερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα με το Predator, ο οποίος όμως θέλησε να κρυφτεί πίσω από την λέξη…

απόρρητο.

Οι ευρωβουλευτές έθεσαν τον υπουργό Επικρατείας προ των ευθυνών του και ζήτησαν απαντήσεις για όλα τα καυτά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε η επιτροπή PEGA με αναρτήσεις της στο Twitter, οι ευρωβουλευτές ρώτησαν τον Γιώργο Γεραπετρίτη για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και τους λόγους πίσω από αυτή.

Παράλληλα, ζήτησαν να μάθουν για ποιο λόγο διαγράφηκαν τα δεδομένα και αν η κυβέρνηση προσπάθησε να ανακαλύψει από πού προέρχεται το παράνομο λογισμικό υποκλοπής spyware που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γεραπετρίτης σύμφωνα με πληροφορίες κρύφτηκε ξανά πίσω από το απόρρητο, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δείξει τη γραμμή που θα ακολουθήσει ο υπουργός Επικρατείας, λέγοντας πως ό,τι μπορούσε να ειπωθεί στον δημόσιο διάλογο έχει ειπωθεί.

Τα μέλη της επιτροπής PEGA και ο Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησαν επίσης:

Τα σχέδια μεταρρύθμισης των ελληνικών νόμων για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης τους επόμενους μήνες

Τη διαφάνεια στις σχέσεις μεταξύ δημόσιων αρχών και ιδιωτικών εταιρειών

Την ελευθερία του Τύπου και τις αγωγές SLAPP

Τον ρόλος της κρατικής διαφήμισης ως πηγή χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης

Νωρίτερα στη Βουλή, οι ευρωβουλευτές συναντήθηκαν με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ για να «συζητήσουν για την ελληνική εξεταστική επιτροπή, η οποία οι βουλευτές θεώρησαν ότι δεν είχε αποκαλύψει όλα τα γεγονότα ή δεν είχε ακούσει από όλους τους βασικούς μάρτυρες» όπως σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση της PEGA.

«Οι ευρωβουλευτές τους ρώτησαν για κρατικές συμβάσεις παρακολούθησης και αστυνομικού λογισμικού υπό αυτήν την κυβέρνηση και προηγούμενες, το κράτος δικαίου, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και νομοθετικές μεταρρυθμίσεις και τρόπους για να προχωρήσουμε μπροστά» αναφέρει η PEGA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις