Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

«Ο Kύβος ερρίφθη»: Οι Ρεπουμπλικάνοι ξεκινούν έρευνα για τα οικονομικά της οικογένειας Μπάιντεν – Και στο βάθος ο… Φάουτσι - Τι ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος


 Ο εκπρόσωπος Τζέιμς Κόμερ: «Η Επιτροπή Ρεπουμπλικανών μίλησε με πολλούς καταγγέλλοντες με πολυάριθμα σχέδια που αφορούσαν την οικογένεια Μπάιντεν, εξέτασαν τον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν και έλαβαν έγγραφα για άγνωστες στο παρελθόν συναλλαγές».

Έτσι με αυτή την σύντομη δήλωση οι Ρεπουμπλικάνοι ανοίγουν έρευνα για τον Χάντερ Μπάιντεν.

Ο υιός Μπάιντεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι, μέσα από παλαιότερες επιχειρηματικές του δραστηριότητες σε Ουκρανία και Κίνα, «έχει υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και την ικανότητα του προέδρου Μπάιντεν να ηγείται με αμεροληψία».

Οι Ρεπουμπλικάνοι ισχυρίζονται ότι ο Χάντερ Μπάιντεν εκμεταλλεύτηκε την πολιτική καριέρα του πατέρα του για να πλουτίσει.

Στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων λέγεται ωστόσο πως θα μπορούσε να βρεθεί το προσεχές διάστημα και ο Άντονι Φάουτσι που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη στρατηγική αντιμετώπισης της COVID-19 κατά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου κατάφεραν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία, θα αποτελέσει πρόκληση για τον πρόεδρο Μπάιντεν», σημειώνουν σε ανάλυσή τους οι New York Times.

«Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή στοχεύει να προκαλέσει πολλούς μεγάλους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση Μπάιντεν, δρομολογώντας έρευνες για τον Χάντερ Μπάιντεν, τα σύνορα και το υπουργείο Δικαιοσύνης πριν από το 2024», υπογραμμίζει σε ανάλογο πνεύμα το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις