Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Σκάνδαλο υποκλοπών: Φυσικά και δεν ήταν «στημένη» η μετωπική Mητσοτάκη-Mαρινάκη – Σύγκρουση μέχρι τέλους «Πολιορκητικός κριός» του εφοπλιστή το μιντιακό συγκρότημά του


 Όσοι πίστευαν ότι η σύγκρουση που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και του Μεγάρου Μαξίμου και του επιχειρηματία, ιδιοκτήτη ΜΜΕ και του Ολυμπιακού Ε.Μαρινάκη, ήταν «στημένη» μη μπορώντας να διανοηθούν ότι ο βασικός άνθρωπος που στήριζε την κυβέρνηση από το 2019 και προσωπικά τον Κ.Μητσοτάκη το 2015-2016 για να κερδίσει τις εκλογές στη ΝΔ, είναι πλέον ο παθιασμένος εχθρός του!

Και όχι μόνο αυτό: Ο Ε.Μαρινάκης με την αδελφή του πρωθυπουργού Ν.Μπακογιάννη είναι «κολλητοί» πάνω από 20 χρόνια!

Το 2004, μόλις η ΝΔ είχε επανέλθει στην εξουσία μετά από 11 χρόνια ηττών από το ΠΑΣΟΚ, ένας νεοεκλεγείς -τότε- βουλευτής επαρχίας της ΝΔ έτρωγε στο «Μύλος» του Χίλτον, όταν μπήκε η αδελφή του νυν πρωθυπουργού με έναν εύσωμο ψηλό γενειοφόρο.

Χαιρετήθηκαν και όταν απομακρύνθηκαν, ο βουλευτής ρώτησε τους συνδαιτημόνες του «Ποιος ήταν αυτός μαζί της» για να ενημερωθεί ότι ήταν ο γιος του πρώην βουλευτή του κόμματος του ευπατρίδη Μιλτιάδη Μαρινάκη.

Η «κολώνια» κρατά από τότε στις σχέσεις του Ε.Μαρινάκη με την οικογένεια.

Τώρα, όλα άλλαξαν, τουλάχιστον σε ότι αφορά την στήριξη. Το διαζύγιο βγήκε το προπερασμένο Σάββατο 5 Νοεμβρίου στην συνάντηση Μητσοτάκη-Μαρινάκη, στο Μαξίμου που αποκάλυψε το pronews.gr, χωρίς να αναφέρουμε, απλά «φωτογραφίζαμε» τον επισκέπτη: O οργισμένος ολιγάρχης, η επίσκεψη στο Μαξίμου, η συζήτηση σε βαρύ κλίμα και ο Λαυρέντι Μπέρια.

Από αυτή την ημέρα ξεκίνησε ο πόλεμος.

Μεγάλο όπλο του μιντιακού συγκροτήματος, το MEGA και ακολουθούν ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ. Αλλά το MEGA είναι το «πυρηνικό όπλο».

Μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση; Σε αυτό το κλίμα, ναι!

Όλοι αναζητούν ένα τηλεοπτικό κανάλι που να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση. Τώρα το έχουν!

Η υπερδύναμη που εξασφάλισε όλα αυτά τα χρόνια στα media ο όμιλος Μαρινάκη, ελέω Μητσοτάκη, από τον ΔΟΛ και το MEGA, μέχρι τον αποκλειστική διανομή εφημερίδων και περιοδικών από το πρακτορείο ΑΡΓΟΣ, τώρα στρέφεται «εναντίον».

Σήμερα ΤΟ ΒΗΜΑ κυκλοφορεί, οπλοφορεί και «πυροβολεί» την κυβέρνηση.

Το στίγμα δίνεται με το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας, στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «τα δύο εκδιωχθέντα πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη έδρασαν ως άλλοι καθοδηγητές και υποβολείς του οχήματος των απεχθών παρακολουθήσεων που παραβιάζουν το κράτος δικαίου, προσβάλλουν κατάφωρα το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών και υποσκάπτουν τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Σε άλλο σημείο, αναφέρεται ότι «είναι υπόλογοι και επιβάλλεται να παρουσιαστούν ενώπιον των Επιτροπών της Βουλής και των δικαστικών αρχών… και στην περίπτωσή τους δεν χωρεί ούτε επίκληση του απορρήτου, ούτε οτιδήποτε άλλο».

Κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι αν και διακηρύσσει ότι θέλει να διερευνηθούν τα πάντα, οι πράξεις της δείχνουν άλλα και καταλήγει: «Όλα τα προβληματικά στοιχεία της πολιτικής μας ζωής, από τον νεποτισμό μέχρι το πλήθος των θεσμικών κενών, φανερώνονται με δραματικό τρόπο. Ας δράσουν λοιπόν οι κήρυκες της μεταρρύθμισης. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Σε παραπάνω από οκτώ σελίδες, η εφημερίδα προχωράει σε περαιτέρω αποκαλύψεις αλλά και ρεπορτάζ για την επίδρασή τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις πολιτικές ισορροπίες, ενώ και η ιστοσελίδα του συγκροτήματος, In.gr, με άρθρο που υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, στενός συνεργάτης του Β.Μαρινάκη.

Σημειώνει, δε, με νόημα ότι είναι «πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε και ότι όλες τις πληροφορίες που του έφερνε ο Δημητριάδης τις θεωρούσε προϊόν θεμιτών διαδικασιών».

Απευθυνόμενος, δε, προς τον κ. Μητσοτάκη, προσθέτει ότι «ο πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να σιωπά για την υπόθεση. Χρειάζεται να αναλάβει την ευθύνη που έχει για αυτό το όργιο παρακολουθήσεων. Διαφορετικά, θα είναι ουσιωδώς συνένοχος».

Όπως είναι προφανές, από χθες το βράδυ, η αγωνία στη φιλελεύθερη παράταξη έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις