Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

«Οι ήρωες της ημέρας»: Οδηγός λεωφορείου Mαζι με ανεμβoλιαστο παθολογο έσωσαν νεογέννητο που ήταν στο λεωφορείο και είχε πάθει εισρόφηση


 Καθοριστική για τη ζωή ενός βρέφους δύο μηνών αποδείχθηκε η παρέμβαση ενός οδηγού λεωφορείου και τεσσάρων ιατρών που είναι σε αναστολή ως ανεμβολίαστοι και διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα το περιστατικό με το 2 μηνών βρέφος που βρίσκοταν στο λεωφορείο με τη μητέρα του και είχε υποστεί εισρόφηση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Αριστοτέλους.

«Ακούσαμε κάποιο λεωφορείο (σ.σ. της γραμμής 054) να κορνάρει συνεχώς και να πατά φρένο ξαφνικά μπροστά μας. Ο οδηγός τράβηξε χειρόφρενο και πετάχτηκε ξαφνικά έξω σε δαιμονισμένη κατάσταση κρατώντας στα χέρια του δύο τηλέφωνα, ένα σε κάθε του χέρι» είπε αρχικά στο ΟΡΕΝ ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Προσπαθούσε για ώρα να πάρει τηλέφωνο το 166 αλλά δεν του απαντούσαν. Απελπισμένος απευθύνθηκε στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή και διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Υγείας και τέσσερις από αυτούς μπήκαν στο λεωφορείο, πήραν στα χέρια τους το βρέφος και το επανέφεραν διότι εκείνη τη στιγμή ήταν σε άπνοια» κατέληξε στην περιγραφή του περιστατικού ο αυτόπτης μάρτυρας.

Έξι με επτά λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασαν δύο μηχανές του ΕΚΑΒ με διασώστες με το βρέφος να μεταφέρεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις