Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Morgan Stanley: Έρχονται απολύσεις τις επόμενες εβδομάδες

 


Νέο γύρο απολύσεων παγκοσμίως, αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες η Morgan Stanley, στο πλαίσιο των προσπαθειών της τράπεζας να αμβλύνει τις συνέπειες από την πτώση στις συναλλαγές, η οποία είναι αποτέλεσμα της αύξησης του πληθωρισμού και της οικονομικής ύφεσης.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του σχεδίου, και τις οποίες επικαλείται το Reuters, στην Ασία-Ειρηνικό, η τράπεζα έχει συντάξει μια λίστα με τα μέλη του προσωπικού που θεωρούνται πλεονάζοντα, τα οποία θα προέρχονται κυρίως από ομάδες που επικεντρώνονται σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την Κίνα.

Ορισμένες από τις περικοπές θα προέλθουν από ομάδες κεφαλαιαγορών στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα και οι περισσότερες από τις υπόλοιπες αναμένεται να προέρχονται από άλλες ομάδες που επικεντρώνονται στις κινεζικές επιχειρήσεις.

Μία από τις πηγές είπε ότι η τεχνολογική επενδυτική τραπεζική ομάδα της τράπεζας στην Ασία-Ειρηνικό θα επηρεαστεί επίσης από τις περικοπές.

Η Morgan Stanley, η οποία είχε 81.567 υπαλλήλους παγκοσμίως στο τέλος του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με την κατάθεση της εταιρείας, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Καθώς οι προοπτικές για τη διευθέτηση και τη χρηματοδότηση συμφωνιών εξαντλούνται, ορισμένες επενδυτικές τράπεζες επιβεβαιώνουν σχέδια για περικοπή θέσεων εργασίας.

Η Goldman Sachs μείωσε τις θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, ανέφερε το Reuters. Η Deutsche Bank μείωσε επίσης το προσωπικό τον περασμένο μήνα σε τμήματα προέλευσης και παροχής συμβουλών της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής της.

Κινεζικές επιπτώσεις

Τα σχέδια μείωσης του αριθμού προσωπικού της Morgan Stanley στην Ασία έρχονται καθώς οι αυστηροί περιορισμοί της Κίνας για την COVID-19 επιβαρύνουν την οικονομία της, η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά τις κεφαλαιαγορές και τη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A).

 


Η Morgan Stanley ανέφερε τον περασμένο μήνα πτώση 30% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, καθώς η επιβράδυνση στις παγκόσμιες συναλλαγές έπληξε τις δραστηριότητες της επενδυτικής τράπεζας.

Τα νούμερα

Τα έσοδα της τράπεζας από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν περισσότερο από το ήμισυ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 1,3 δισ. δολάρια. Τα καθαρά έσοδα της Morgan Stanley κατά το τρίτο τρίμηνο, υποχώρησαν κατά 12% στα 13 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 2,49 δισ. δολ. ή 1,47 δολ. ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο , έναντι 3,58 δισ. δολαρίων ή 1,98 δολαρίων ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 1,49 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 13,3 δισ. δολ.

Η θέση της Morgan Stanley

Για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον, η οικονομική διευθύντρια Σάρον Γιεσάγια, δήλωσε στο Reuters, ότι τόσο το κόστος κεφαλαίου όσο και οι αποτιμήσεις πρέπει να σταθεροποιηθούν. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με πιθανές περικοπές προσωπικού εν μέσω ενός οικονομικού κυκεώνα, είπε ότι η τράπεζα αξιολογεί συνεχώς τους πόρους της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τζέιμς Γκόρμαν, υπογράμμισε ότι οι επιδόσεις της τράπεζας ήταν «ανθεκτικές και ισορροπημένες», προσθέτοντας ότι η μονάδα διαχείρισης πλούτου, βοήθησε την εταιρεία να ανταπεξέλθει σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Η Morgan Stanley έρχεται να προστεθεί στις JPMorgan και Citigroup, οι οποίες παρουσίασαν παρόμοια αποτελέσματα στα τριμηνιαία κέρδη τους την Παρασκευή, εν μέσω αβέβαιων οικονομικών συνθηκών, που έχουν αναγκάσει τις τράπεζες να χτίσουν αποθεματικά για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις