Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Oπτική ψευδαίσθηση: Mπορείτε να εντοπίστε τον σκύλο στο δάσος; – Είναι καλά καμουφλαρισμένος


 Μια οπτική ψευδαίσθηση μπορεί να μπερδέψει τους ανθρώπους, όμως τους προκαλεί την περιέργεια να μάθουν την λογική που κρύβεται πίσω από αυτή. Στις οπτικές ψευδαισθήσεις, ουσιαστικά ο εγκέφαλός και τα μάτια μας προσπαθούν να μιλήσουν μεταξύ τους σε απλή γλώσσα, αλλά… χάνονται στη μετάφραση.

Μια οπτική ψευδαίσθηση χαρακτηρίζεται από οπτικά αντιληπτές εικόνες που είναι όμως παραπλανητικές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πληροφορίες που συλλέγονται από το μάτι, υφίστανται επεξεργασία από τον εγκέφαλο για να μας δοθεί τελικά μια αντίληψη που δεν είναι αντίστοιχη με τo πραγματικό ερέθισμα.

Εάν σας αρέσουν οι δοκιμασίες αυτές, τότε η νέα οπτική ψευδαίσθηση με τον σκύλο θα σας συναρπάσει. Το συμπαθές τετράποδο είναι “καμουφλαρισμένο” ανάμεσα στα φύλλα του δάσους.  Ο σκύλος έχει γίνει ένα με τα δέντρα. Η ιδιοκτήτριά του, Vanessa Quested,  προκάλεσε τους χρήστες του διαδικτύου να εντοπίσουν το λαμπραντόρ της, τον Hugo.

Το υπέροχο καφέ-κόκκινο τρίχωμα του σκύλου τον καθιστά σχεδόν αόρατο και καλά κρυμμένο ανάμεσα στα κλαδιά. Είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί.

οπτική ψευδαίσθηση

Ακολουθεί spoiler για την οπτική ψευδαίσθηση

“Τον ψάχνω εδώ, τον ψάχνω εκεί, δεν μπορώ να τον εντοπίσω πουθενά. Πού είναι;» είπε ένα χρήστης.  «Πού είναι ο σκύλος; Δεν υπάρχει τίποτα εκεί, βάζω στοίχημα», είπε ένας άλλος χρήστης.

Δυσκολεύεστε ακόμα; Λοιπόν, απλώς ζουμάρετε και θα δείτε τα αυτιά του σκύλου στο κέντρο της φωτογραφίας.

Μιλώντας για την πρόκληση, η Vanessa είπε: «Σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να προσπαθήσουν να τον εντοπίσουν. Είναι τόσο όμορφο χρώμα και ταιριάζει πραγματικά με τα χρώματα του φθινοπώρου»

οπτική ψευδαίσθηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις