Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

O Nτίνος Mήτογλου ανάμεσα στους ασθενείς της γιατρού που συνελήφθη για χορήγηση σκευασμάτων Nτόπινγκ


 Ο Ντίνος Μήτογλου είναι ο μπασκετμπολίστας, ο οποίος έπεσε θύμα της παράνομης δραστηριότητας της γιατρού στου Ζωγράφου που συνελήφθη για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές, καθώς και απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Ο διεθνής Έλληνας αθλητής του μπάσκετ, όπως αποκάλυψε νωρίτερα το enikos.gr, έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος της γιατρού, καθώς μετά την θεραπεία που ακολούθησε για να ξεπεράσει τον τραυματισμό που αντιμετώπιζε του πιάστηκε ντοπέ σε έλεγχο που κλήθηκε να περάσει. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν 2021-2022 ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, όπως είχε ανακοινώσει η Αρμάνι Μιλάνο.

Το θετικό δείγμα του Έλληνα φόργουορντ πάρθηκε στις 4 Μαρτίου 2022, μετά την αναμέτρηση της ιταλικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό, με τον Μήτογλου να μπαίνει σε διαθεσιμότητα και μέχρι την εξέταση του δεύτερου δείγματος.

Το αποτέλεσμα ήταν να αποκλειστεί από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τόσο της ιταλικής ομάδας όσο και της Εθνικής Ομάδας, ενώ η υπόθεσή του εκκρεμεί ακόμη στη FIBA. Ο διεθνής φόργουορντ έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος της γιατρού, η οποία ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης.

Όπως έγινε γνωστό, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας με τη συνδρομή επιθεωρητών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), συνελήφθη χθες, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, σε περιοχή της Αττικής, γιατρός κατηγορουμένη για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές, καθώς και απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της, χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στο χώρο του πελάτη, είτε στην οικία της.

Μάλιστα, για τη διαφήμιση των προϊόντων που προσέφερε, είχε δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της είχε συστήσει εταιρία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις.

Η χορήγηση των θεραπειών είχε σκοπό την αποκατάσταση τραυματισμών, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αντιμετώπιση της εξάντλησης, την απώλεια βάρους, την αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης.

Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρείς (3) κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα:

  • μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ,
  • φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και
  • φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος των προαναφερόμενων σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση , ενώ κατασχέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις