Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Άρτσι: Ανατρoπή στην υπόθεση – Δεν πέθανε λόγω συμμετοχής σε διαδικτυακό παιχνίδι

 


Ανατροπή-θρίλερ αποκαλύπτεται στην υπόθεση Άρτσι Μπάτερσμπι που κατέληξε τον περασμένο Αύγουστο στο Έσσεξ ενώ βρισκόταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με δικαστικό πόρισμα, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις που να δείχνουν ότι συμμετείχε σε «διαδικτυακή πρόκληση» στην κοινωνική πλατφόρμα TikTok, προτού πεθάνει.

Συγκεκριμένα, το νέο συμπέρασμα εξάγεται ύστερα από έρευνες στο κινητό του 12χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο μαθητής είχε βρεθεί αναίσθητος με ένα πανί τυλιγμένο στο κεφάλι του, στο σπίτι του, τον Απρίλιο, και πέντε μήνες αργότερα αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη ύστερα κι από νομική διαμάχη ανάμεσα σε γονείς και γιατρούς.

Η μητέρα του, Χόλις Ντανς, είχε πει τότε ότι ο γιος της ενδεχομένως να συμμετείχε σε μια διαδικτυακή πρόκληση.

Ο Άρτσι, παρά το γεγονός ότι ήταν μόνο 12 ετών, χρησιμοποιούσε το TikTok.

Ωστόσο, η έρευνα από τις δικαστικές αρχές του Έσσεξ έδειξε ότι δεν βρέθηκαν φωτογραφίες ή βίντεο που να είχε κατεβάσει ο μικρός και κατ’επέκταση δεν μπορεί να φανεί ότι συμμετείχε σε επικίνδυνο παιχνίδι.

Τα στοιχεία, έτσι, για συμμετοχή σε οποιοδήποτε διαδικτυακό παιχνίδι, έπειτα από εκτεταμένη έρευνα στο κινητό του μικρού, δεν μπορούν να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι βρέθηκε αναίσθητος  λόγω συμμετοχής σε «παιχνίδι» μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Η αστυνομία είχε διατάξει άρση απορρήτου για να ερευνηθεί το κινητό του παιδιού και τότε στις αναζητήσεις βρέθηκαν μουσικά βίντεο και θέματα που να σχετίζονται με το μποξ.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε από τα μηνύματα ότι η διάθεσή του δεν ήταν καλή.  «Βλέπουμε μια πολύ χαμηλή διάθεση» σημειώνουν ειδικότερα οι Αρχές.

Αποσυνδέουν τον Άρτσι από τα μηχανήματα - «Δεν έχουμε άλλες επιλογές», λέει  η μητέρα

Η δικαστική διαμάχη 

Πριν από το θάνατό του, οι γονείς του Άρτσι προσπάθησαν να ανατρέψουν απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία οι γιατροί μπορούσαν νόμιμα να διακόψουν τη μηχανική υποστήριξη.

Υποστηρίχθηκαν από Χριστιανούς ακτιβιστές και στη συνέχεια η μητέρα του 12χρονου οργάνωσε  εκστρατεία για τους γονείς άρρωστων παιδιών ώστε να έχουν περισσότερη υποστήριξη και επιλογές για θεραπείες.

Επί σειρά μηνών τόνιζε ότι η απενεργοποίηση της μηχανικής υποστήριξης δεν ήταν προς το συμφέρον του Άρτσι, παρά τις αναφορές των γιατρών ότι το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις