Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Πέπλο αμφισβήτησης στον Μητσοτάκη από τις φατρίες στη ΝΔ, τon οικογενειακό τoυ κύκλο

 Στελέχη της κυβερνώσας παράταξης βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα

Oι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές σε όλο το φάσμα της πολιτικής έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αμφισβήτησης για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Στελέχη της κυβερνώσας παράταξης βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα, να αμφισβητήσουν τον πρόεδρο της ΝΔ που έχει ευθύνες για το σκάνδαλο και να ρίξουν την κυβέρνηση ή να περιμένουν και να εκφράσουν την αντίθεση τους αργότερα. Δεδομένου ότι κανείς δεν θέλει να χάσει τις «απολαύσεις» τις εξουσίας (ρουσφέτια από υπουργούς κτλ), σε αυτή τη φάση περιμένει να οδηγηθούμε σε εκλογές και να εκφραστούν αναλόγως με το εκλογικό αποτέλεσμα και τη νέα κυβέρνηση. Και δέχεται για την ώρα ότι μπορεί και να έχει πέσει θύμα υποκλοπών από διάφορα κέντρα.

Την ίδια αμφισβήτηση πλέον θέτουν πλέον και παραδοσιακά εκδοτικά συγκροτήματα. Πέρα από τον ΔΟΛ του Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει ξεκινήσει αποκαλύψεις ιδιαίτερα σημαντικές που ακουμπάνε πλέον το ίδιο το Μαξίμου, στον όμιλο της Καθημερινής με κύριο άρθρο ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως από την Δικαιοσύνη και να εξαντληθεί κάθε θεσμική οδός.

Ασφαλώς, το δεικτικό σχόλιο έχει να κάνει με τις αποκαλύψεις ότι παρακολουθείτο ο διευθύνοντας σύμβουλος της Καθημερινής Χρήστος Αγραφιώτης. Αλλά και στο ΒΗΜΑ του ΔΟΛ, έντονη είναι η φημολογία ότι ο διευθυντής Αντώνης Καρακούσης είναι υπό παραίτηση. Η ίδια φημολογία λέει ότι έγραψε ένα άρθρο περί προοδευτικής κυβέρνησης και για υπόγειες διεργασίες κομμάτων σε αυτό το προσανατολισμό.

Επίσης, δεν συμφωνεί με τη λογική ότι Μαρινάκης-Μητσοτάκης τα έχουν βρει άρα θα πρέπει να αλλάξει θεματολογία στο ΒΗΜΑ. Θα τα δούμε όλα μπροστά μας, είναι όμως σαφές ότι οι υποκλοπές και το ποιος παρακολουθούσε ποιον σε εκδοτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο έχουν αλλάξει τη διάθεση των φιλικών προς την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός, προερχόμενος από την δεξιά παράταξη έχει δημιουργήσει τόση μεγάλη αμφισβήτηση σε όλους τους πόλους μέσα στην Δεξιά.

Αναβρασμός λόγω Καραμανλή

Οι σχέσεις του Κ. Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή έχουν χαλάσει εδώ και καιρό. Ο δεύτερος το κάνει νοητό όπου βρεθεί ότι τον έχει ενοχλήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών και εκφράστηκε ήδη σκληρά στην ομιλία του στα Ανώγεια – αλλά και στη παρουσίαση του βιβλίου δημοσιογράφου- όταν ουσιαστικά παρακίνησε το Μαξίμου να ανοίξει το απόρρητο για να μάθουμε ποιοι ήταν οι υπαίτιοι των υποκλοπών πολιτικών αρχηγών. Είναι παθών παρακολουθήσεων και θεωρεί ότι οι υποκλοπές στιγματίζουν για πάντα την ΝΔ.

Περιμένουν την παρέμβαση Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο δεύτερος πόλος με τον οποίο το Μαξίμου δεν πάει καλά. Δεν είναι μόνο ότι βασικές επιλογές της σημερινής ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη που έχουν κάνει τη ΝΔ ένα συνοθύλευμα ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι αλλά και διαφωνίες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Και φυσικά οι υποκλοπές. Ήταν το θέμα συζήτησης μεταξύ Σαμαρά-Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη. Θα ακούσουμε πολλά από τον πρώην πρωθυπουργό στις 7.12 όπου θα μιλήσει στα εγκαίνια του Ινστιτούτου του.

Η δήλωση γρίφος Δένδια

Οι σχέσεις, παράλληλα, Νίκου Δένδια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ποτέ δεν ήταν καλές, ασχέτως τι λένε δημοσίως. Το Μαξίμου πάντοτε είχε δική του εξωτερική πολιτική η οποία δεν ταίριαζε με αυτή που ήθελε να ασκήσει ο Ν.Δένδιας. Δεν θα αναφερθούμε ότι ο ΥΠ.ΕΞ είχε θέμα πάντοτε με τους διευθυντές του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, ούτε με πρόσωπα στο ΥΠ.ΕΞ που αναφερόντουσαν στον Μαξίμου κατευθείαν. Οι υποκλοπές έχουν τελειώσει μία τυπική ούτως ή άλλως σχέση. Ακόμα και οι δηλώσεις Δένδια για άπλετο φως για τις υποκλοπές, ερμηνεύονται ότι θέλει απαντήσεις στο γιατί παρακολουθείτο.

Θα κινηθεί ο Μειμαράκης;

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις που έφθασαν ακόμα και στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου η οποία την πρώτη φορά διακόπηκε λόγω προβλήματος στο λογισμικό – και οι κακές γλώσσες λένε ότι προηγούνταν ο Βαγγέλης Μειμαράκης- ανοίγουν πλέον μία χαραμάδα εσωστρέφειας.

Στην ευρωβουλή που η ΝΔ βάλλεται , έχει παρατηρηθεί ότι ο κ. Μειμαράκης δεν έχει καμία όρεξη για να υπερασπιστεί τον πρόεδρό του.
Όπως και άλλοι. Ο Κωστής Χατζηδάκης που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα φέρεται να παρακολουθείται για θέματα επιχειρηματικής σύγκρουσης όταν ήταν υπουργός Ενέργειας δείχνουν ότι το Μαξίμου δεν εμπιστευόταν ένα στενό φίλο και συνεργάτη του Πρωθυπουργού για χρόνια. Μην ξεχνάμε είναι και αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Προβληματισμός στην οικογένεια

Αλλά και μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον Μητσοτάκη υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια. Οι αποκαλύψεις ότι παρακολουθείτο η οικογένεια Μπακογιάννη , Κώστας και Αλεξία που δεν είχαν ποτέ καλές σχέσεις με τον Κ. Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει μεγάλη γκρίνια. Είναι αλήθεια ότι δεν τα πήγαιναν καλά με τον ξάφερφο του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων πολλές φορές τα έχει χώσει στην κυβέρνηση, είτε για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας είτε για την οικονομία που πρέπει να γίνει στους λογαριασμούς ρεύματος του δήμου. Η δεν Αλεξία, κάποιοι στο παρασκήνιο λένε, ότι ήταν αυτή που είχε αποκαλύψει ότι ο υιός Μητσοτάκη δούλευε στην ευρωβουλή. Αλήθεια ή ψέματα, η σκιά των υποκλοπών έχει μεγαλώσει την απόσταση στις δύο πλευρές της οικογένειας.

Κύκλος βουλευτών θέλουν την αλήθεια

Ένας κύκλος βουλευτών δείχνουν να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον πρόεδρο της ΝΔ. Η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία 2 φορές έχει αδειάσει το Μαξίμου για το ζήτημα του απορρήτου των επισυνδέσεων. Αλλά και άλλοι όπως ο Γ.Κουμουτσάκος, ο Θ.Ρουσόπουλος, ο Ν.Κακλαμάνης, ο Κ.Τζαβάρας ζητούν απαντήσεις και αντιδρούν συχνά και κρατάνε αποστάσεις. Βέβαια είναι και από τα στελέχη που δεν αξιοποιήθηκαν.

Κλονισμένες οι σχέσεις με Βενιζέλο-ΠΑΣΟΚ

Ωστόσο, ο Κ.Μητσοτάκης έχει κλονίσει τις σχέσεις του και με πρόσωπα από την Κεντροαριστερα όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος που στη ΝΔ, τον θεωρούν «σχεδόν» δικό τους, μιας και συγκυβέρνησαν μαζί του υπό την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Γιατί;

Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο Κ.Μητσοτάκης δεν δέχεται το πατρονάρισμα του Βενιζέλου σε πολλά θεσμικά θέματα. Ήρθαν μάλιστα και σε κόντρα για το θέμα των υποκλοπών αλλά εν τέλει οι διορθώσεις στο νομοσχέδιο για ΕΥΠ-υποκλοπές που είναι σύμφωνες με Βενιζέλο, δείχνουν ότι έχει επέλθει μία ηρεμία.

Όμως, είναι αδύνατο να συναινέσει το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τον Κ.Μητσοτάκη εάν δεν επέλθει φως στην υπόθεση των υποκλοπών. Εν ολίγοις, από τα παραπάνω μπορεί εύκολα να συνάγει κανείς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τη κεντρώα στροφή, ξεμένει από φίλους και συμμάχους στην πολιτική, έχει μεγάλους πόλους αμφισβήτησης μέσα στο κόμμα, στα δεξιά του και το κέντρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις