Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση Prorata: «Ευγενικά» τα αποτελέσματα για τον Κ.Μητσοτάκη αλλά του λένε… «φύγε» - Ο πολιτικός χρόνος του Κ.Μητσοτάκη φτάνει στο τέλος του


 «Ευγενικά» είναι τα αποτελέσματα για τον Κ.Μητσοτάκη στην δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών για το σκάνδαλο των υποκλοπών όπου η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πως έγιναν με δική του εντολή ενώ το 50% (σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση) θεωρεί πως πρέπει να παραιτηθεί.

Στην πραγματικότητα τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα σε άλλες δημοσκοπήσεις.

Για την ακρίβεια έναν 70% των πολιτών θεωρεί πως πρέπει να παραιτηθεί ο Κ.Μητσοτάκης ενώ ένα 30% θα ήθελε να το αποφύγει για να μην υπάξει πολιτική ανωμαλία μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Η έρευνα αναφέρει ένα  69% ότι πιστεύουν «η κυβέρνηση παρακολουθούσε υπουργούς της, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες».

Βασικά είναι πάνω από 80% και όσοι δεν το πιστεύουν είτε θέλουν να εθελοτυφλούν είτε το κάνουν λόγω προσωπικών συμφερόντων.


Παράλληλα, το 80% των ερωτηθέντων μεταξύ όσων απάντησαν ότι παρακολουθούνταν τα πρόσωπα που δημοσιεύτηκαν πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σε γνώση των παρακολουθήσεων.

Το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι «λόγω των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από το πρωθυπουργικό αξίωμα», εν αντιθέσει με το 45% που πιστεύει ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί. Μεταξύ αυτών που ζητούν παραίτηση Μητσοτάκη είναι το 64% της ηλικίας 17 έως 34 ετών και το 47% της ηλικίας 35-54, το 52% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 55% των αναποφάσιστω και το 50% των κεντρώων.

Το 71% ζητάει να αντικατασταθεί ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης με πρόσωπο ευρείας πολιτικής αποδοχής, το 65% να αντικατασταθεί η εισαγγελέας της ΕΥΠ, ενώ το 87% ζητάει να θεσμοθετηθεί η καθολική απαγόρευση του κακόβουλου λογισμικού Pradator στη χώρα.


Μεταξύ όσων ζητούν την αντικατάσταση Δεμίρη είναι και το 41% των ψηφοφόρων της ΝΔ (!), το 76% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 75% όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 77% των κεντρώων, το 50% των κεντροδεξιών και το 38% των δεξιών!

Το 69% των ερωτηθέντων πιστεύει τη λίστα που δημοσιοποίησε η εφημερίδα Documento, καθώς συμφωνεί ότι «η κυβέρνηση παρακολουθούσε υπουργούς της, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες».


Εσείς πιστεύετε ότι παρακολουθούνταν ή όχι από την κυβέρνηση αυτά τα πρόσωπα; Αρνητικά απαντάει μόλις το 25%!

Μεταξύ όσων απαντούν θετικά το 80% της ηλικίας 17 έως 34 ετών, το 83% των αναποφάσιστων και το 48% όσων αυτοπροσδιορίζονται ως «δεξιοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις