Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση Pulse: – Ανήσυχοι οι πολίτες για την ακρίβεια - ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ;;;... ΦΑΕ ΣΑΝΟ ΛΟΙΠΟΝ! - ΣΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ!!!


 Διατηρείται η διαφορά του 7%,  μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων απόψε ο ΣΚΑΪ. Στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται ότι τους πολίτες απασχολεί  κυρίως η ακρίβεια, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

Η έρευνα   διεξήχθη σε δείγμα 1.205 ενήλικων πολιτών με δικαίωμα ψήφου και αφορά ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, στο διάστημα από 19 έως 22 Νοεμβρίου.

Η ΝΔ μπροστά με  7% από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία αγγίζει το  33%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, δείχνοντας ότι θα έχει καθοριστικό ρόλο, μετά τις κάλπες.  Στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ και στο 4% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει ποσοστό 3%.

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Καταλληλότερος πρωθυπουργός 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με το πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να  συγκεντρώνει ποσοστό 39% , έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Και σε αυτή τη δημοσκόπηση όπως και σε προηγούμενες εντύπωση προκαλεί το ποσοστό που συγκεντρώνει  η απάντηση «κανένας από τους δύο». Σε αυτή τη δημοσκόπηση «κανένας» απάντησε το 29%,  των ερωτηθέντων.

Pulse

Οι παρακολουθήσεις 

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην κοινωνία, προκαλώντας ζημιά στον πρωθυπουργό, όπως δείχνει η δημοσκόπηση. Στην ερώτηση για το ποιος από τους αρχηγούς των κομμάτων μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα διαφάνειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 27%, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και 12% που συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ισχυρό είναι και το «κανένας από τους τρεις», απάντηση που έδωσε  το  26% των ερωτηθέντων.Pulse

Pulse

Καταλληλότερος για θέματα ενεργειακής κρίσης, οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής

Στο ερώτημα για το ποιος από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων είναι καταλληλότερος να χειριστεί τα «καυτά» θέματα της ενεργειακής κρίσης, της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί με μεγάλη διαφορά έναντι των πολιτικών του αντιπάλων Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη.

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Υπέρ μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης οι προτιμήσεις

Την προτίμησή τους σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, εξέφρασαν οι πολίτες.

Pulse

Pulse

Pulse

Η ημερομηνία των εκλογών 

Με βάση τη δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες προτιμούν να γίνουν οι  εκλογές στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή όταν λήξει η κυβερνητική θητεία.

 

Pulse

Pulse

Ακρίβεια, εγκληματικότητα και Τουρκία 

Η ακρίβεια στα βασικά αγαθά για τη διαβίωση (στην ενέργεια και στα τρόφιμα) είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων, σύμφωνα με την δημοσκόπηση. Σε δεύτερο επίπεδο, οι Έλληνες ανησυχούν για την εγκληματικότητα και για τα ελληνοτουρκικά.

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις