Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ταϊγανίδης: TO TOYPKIKO σκάφος μάς ακολουθούσε μέσα στα χωρικά μας ύδατα – Τι είπε για το περιστατικό παρενόχλησής του

 


Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, ο χρυσός παραολυμπιονίκης κολύμβησης μιλάει για την παρενόχληση που δέχτηκε από τουρκική ακταιωρό. Μια πρόκληση που καταδεικνύει το θράσος των Τούρκων.

Όπως είπε ο κ. Ταϊγανίδης στο OPEN, «κολυμπούσα και δεν κοιτούσα τι γινόταν έξω. Κάποια στιγμή ακούμε ότι έρχεται κατά πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα ένα σκάφος, χωρίς να ξέρουμε τι σκάφος ήταν αυτό. Όταν πλησίασε πολύ, είδαμε ότι ήταν μια τουρκική ακταιωρός».

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης τόνισε ότι «εμείς όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ακούμε τους ειδικούς που λένε «ψυχραιμία». Αγχωθήκαμε πάρα πολύ γιατί ερχόταν κατά πάνω μας, μπήκαν στα χωρικά ύδατα, δεν ξέραμε πώς θα αντιδράσουν. Η ομάδα μου με παρότρυνε να συνεχίσω να κολυμπάω και μετά το σκάφος απέκοψε δύο βάρκες».

Ο κ. Ταϊγανίδης πρόσθεσε ότι «πλησίασε πολύ το σκάφος, όπου βρισκόταν η οικογένειά μου, ο Πύρρος Δήμας που με στήριζε και η Αφροδίτη Σκαφιδά. Δεν υπήρχε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού γιατί ήμασταν στα χωρικά μας ύδατα. Όταν είσαι μέσα στο σπίτι σου κινείσαι με ασφάλεια. Το περιστατικό διήρκησε περίπου 3 λεπτά. Ρώτησαν αν γνωρίζαμε να μιλάμε τούρκικα, τούς απάντησαν από την ομάδα μου «όχι» και ότι πάμε Σύμη και το εντυπωσιακό είναι ότι το σκάφος μας ακολουθούσε μέσα στα χωρικά μας ύδατα για κάποιο διάστημα. Στη συνέχεια ήρθε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το τάμα το εκπληρώσαμε και στείλαμε τα μηνύματα που θέλαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις