Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Οι Βρετανοί μετά τους Αμερικανούς προχώρησαν κι αυτοί στην δημιουργία ενός νέου πιο θανατηφόρου κορωνοϊού! - Φόβοι για μία νέα ευρωπαϊκή «Wuhan» στην «καρδιά» του Λονδίνου

 


Ένα δυνητικά θανατηφόρο νέο στέλεχος του COVID δημιουργήθηκε σε πανεπιστημιακό εργαστήριο στο Λονδίνο σχεδόν ταυτόχρονα με την δημιουργία ενός επίσης θανατηφόρου στελέχους στην Βοστώνη!

Συγκεκριμένα, η Daily Mail αναφέρει ότι ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου έχουν υβριδοποιήσει το αρχικό στέλεχος της νόσου της Wuhan με τις δύο παραλλαγές Omicron ή Delta ξεχωριστά.

Το Κολλέγιο δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πόσο αποτελεσματικό είναι το στέλεχος που δημιούργησαν και αρνήθηκε ότι το επίτευγμα αυτό προσφέρει κάποιο λειτουργικό κέρδος.

Για την δημιουργία του ακολουθήθηκε η διαδικασία που τώρα πιστεύεται ευρέως ότι ήταν υπεύθυνη και για το αρχικό στέλεχος στη Γουχάν.

Ο εμπειρογνώμονας της μοριακής βιολογίας Δρ Richard Ebright προειδοποίησε ότι το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος, το οποίο εγχύθηκε σε χάμστερ στο Λονδίνο, «είναι παράνοια, τόσο όσον αφορά τον πλεονασμό όσο και τη σπατάλη» και ότι έχει μηδενικές «προβλεπόμενες πρακτικές εφαρμογές».

Ο Δρ Έμπραιτ προειδοποίησε περαιτέρω ότι η εξέλιξη είναι τεράστια «ειδικά, όσον αφορά τον κίνδυνο πυροδότησης ενός νέου πανδημικού κύματος σε περίπτωση τυχαίας ή εσκεμμένης απελευθέρωσης των ιών που δημιουργούνται από το εργαστήριο».

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης δημιούργησε, ένα νέο στέλεχος με 80 τοις εκατό ποοστό θηνσιμότητας!

Mόνο ως τρέλα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που έκανε μία ομάδα 14 επιστημόνων στα National Emerging Infectious Diseases Laboratories (NEIDL) του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, η οποία ανέπτυξε ένα νέο στέλεχος του COVID-19 που σκότωσε το 80% των ποντικών που είχαν μολυνθεί από τον ιό σε εργαστηριακό περιβάλλον, σύμφωνα με μια προκαταρκτική μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 14 Οκτωβρίου όπως αναφέρει το «The Defender».

Μετά την ανακοίνωση, πολλές ειδήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης επικεντρώθηκαν στο ποσοστό θνησιμότητας που παρατηρήθηκε στα εργαστηριακά ποντίκια που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη καθώς δημιουργεί την « δυνατότητα να σκοτωθούν περισσότεροι άνθρωποι από οποιοδήποτε μοναδικό πυρηνικό όπλο»!

Ωστόσο, πίσω από τα πρωτοσέλιδα, ορισμένοι επιστήμονες και άλλοι εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την φύση της έρευνας και το γεγονός ότι χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), με επικεφαλής τον Άντονι Φάουτσι!

Εν ολίγοις ο «εκλεκτός» του Τζο Μπάιντεν χρηματοδότησε την «έρευνα» αυτή με ομοσπονδιακά κονδύλια.

Η έρευνα διεξήχθη χρησιμοποιώντας αυτό που ορισμένοι επιστήμονες ονόμασαν έρευνα «κέρδους λειτουργίας – gain of function», εγείροντας ανησυχίες ότι αυτό το είδος έρευνας – το οποίο ορισμένοι θεωρούν ότι οδήγησε στην δημιουργία και την διαφυγή του αρχικού στελέχους του COVID-19 της Γουχάν – εξακολουθεί να λαμβάνει χώρα, παρά τις ανησυχίες ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες εργαστηριακές αποδράσεις και περισσότερες πανδημίες.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις