Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Xερσώνα: Με τυφέκια Mosin του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, Eξοπλίστηκαν οι Pώσοι στρατιωτικοί

 


Οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού χρησιμοποιούσαν τέτοια όπλα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η Σοβιετική Ένωση δεν κατάφερε να εκπληρώσει τα σχέδια για τον επανεξοπλισμό των στρατιωτών με αυτόματα όπλα.

Με τυφέκια Mosin, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τον ρωσικό αυτοκρατορικό στρατό το 1891 εξοπλίστηκαν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Εδαφική Άμυνα, στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία περιοχή της Χερσώνας.  Αυτό έγραψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου ενημέρωσης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξέι Ακούτιν.

«Οι παππούδες πολεμούσαν! Οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Χερσώνας είναι οπλισμένες με τυφέκια Mosin. Μπορώ να πω από την εμπειρία της λειτουργίας τους σε συνθήκες της ‘ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης’ ότι αυτό το όπλο είναι πολύ φονικό. Ο ελεύθερος σκοπευτής μας με το Mosinka έκαψε ένα ουκρανικό αυτοκίνητο σε απόσταση 500 μέτρων με μια σφαίρα στο ρεζερβουάρ βενζίνης. Επομένως, δεν πρέπει να το κοροϊδεύουμε. » έγραψε.

Το τυφέκιο Mosin δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε ενεργά μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1950. Οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού χρησιμοποιούσαν τέτοια όπλα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η Σοβιετική Ένωση δεν κατάφερε να εκπληρώσει τα σχέδια για τον επανεξοπλισμό των στρατιωτών με αυτόματα όπλα.

 


Πρόσφατα, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ισχυρίστηκαν ότι στους Ρώσους στρατιώτες που επιστρατεύονται δίνουν εκσυγχρονισμένα τυφέκια εφόδου τύπου «Καλάσνικοφ» (AKM) που κατασκευάστηκαν το 1959. Οι ειδικοί σημείωσαν ότι ένα τέτοιο τυφέκιο εφόδου χρησιμοποιεί φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών του 1943, ενώ οι περισσότερες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με τυφέκια AK-74M ή AK-12 των 5,45 χιλιοστών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις