Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Τραγωδία σε σχολείο στις Σέρρες: 12χρονος μαθητής ανασύρθηκε νεκρός έπειτα από έκρηξη σε λεβητοστάσιο - Δύο παιδιά ακόμη έχουν τραυματιστεί ελαφρά


 Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα σήμερα το μεσημέρι στις Σέρρες, από έκρηξη σε καυστήρα, στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Απ' την έκρηξη τραυματίστηκε θανάσιμα ένας μαθητής  ΣΤ' τάξης, τον οποίο χτύπησε μια πόρτα που εκτοξεύτηκε μετά την έκρηξη. 

Άλλα δυο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένα. Εκεί τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τα παιδιά βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αστυνομία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και αρκετοί ανήσυχοι γονείς μαθητών.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρουν:  «Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

Το τοπικό Μέσο epiloges.tv δημοσίευσε μία φωτογραφία η οποία φέρεται να δείχνει τον χώρο του λεβητοστασίου στο δημοτικό σχολείο.

Tα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρουν για την τραγωδία: «Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις