Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Όταν ο παιδόφιλος Τζέφρυ Επστάιν συναντούσε τον Μπιλ Κλίντον: Οι 17 επισκέψεις στον Λευκό Οίκο και η Victoria’s Secret


 Τα ημερολόγια πτήσεων στα ιδιωτικά τζετ του Επστάιν έδειξαν ότι μετά την αποχώρησή του από το προεδρικό αξίωμα, ο Κλίντον πέταξε τουλάχιστον 26 φορές με το αεροσκάφος του επενδυτή, γνωστό ως "Lolita Express"

Ο Jeffrey Epstein γνωρίστηκε με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Bill Clinton προκειμένου να ασκήσει πίεση για λογαριασμό του συνεργάτη του, Les Wexner, όπως αποκαλύπτει η DailyMail.com.

Από τον Ντάνιελ Μπέιτς για την Dailymail

Ο μακαρίτης παιδόφιλος επενδυτής προσπάθησε να αλλάξει τους εμπορικούς νόμους των ΗΠΑ το 1994 σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια η The Limited, η εταιρεία ρούχων του Wexner. Όμως, ενώ αυτές οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, ο Epstein πραγματοποίησε 17 επισκέψεις στον Λευκό Οίκο υπό τη διοίκηση Clinton και δημιούργησε έναν ισχυρό δεσμό με τον τότε πρόεδρο που θα διαρκούσε περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο σκοπός αυτών των επισκέψεων παρέμενε ασαφής έως ότου πρόσφατα κοινοποιημένα έγγραφα από την Προεδρική Βιβλιοθήκη Clinton έδειξαν ότι ο Epstein φαίνεται να προσπαθούσε να επηρεάσει τη σύνταξη ενός νέου αμερικανικού νόμου. Μεταξύ των ανθρώπων που επισκέφτηκε ο Epstein ήταν ο Robert Rubin, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Clinton και αργότερα ο υπουργός Οικονομικών του.

Jeffrey Epstein και Bill Clinton

Επιστολές που σχετίζονται με το project Epstein αρχειοθετήθηκαν σε φάκελο από τον Λευκό Οίκο υπό τον Clinton με την ένδειξη «Jeffrey Epstein» και παραδόθηκαν στην υπηρεσία Εθνικών Αρχείων. Ωστόσο, πρόσφατα κοινοποιήθηκαν προς στην DailyMail.com μέσω ενός αιτήματος στα πλαίσια του αμερικανικού νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας.

Η σχέση του Clinton με τον Epstein επανήλθε στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα, αφού ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε σχετικά κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο Τέξας. Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε την ερώτηση λέγοντας ότι «τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα» και απομακρύνθηκε χωρίς να απαντήσει.

Ο φάκελος Epstein του Λευκού Οίκου υπό τον Clinton περιλαμβάνει τρεις σελίδες φαξ που στάλθηκαν σε ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής διοίκησης το καλοκαίρι του 1994, περίοδος που συνέπεσε με την κορύφωση των επισκέψεων του μακαρίτη παιδόφιλου στον Λευκό Οίκο. Η πρώτη χρονολογείται την 1η Αυγούστου 1994 και είναι από τον Claude Fontheim, έναν λομπίστα που εργαζόταν για την The Limited, της οποίας οι φίρμες περιελάμβαν την αλυσίδα εσωρούχων Victoria’s Secret.

Les Wexner

Ο Fontheim είχε αντιταχθεί στις προτεινόμενες αλλαγές στο πλαίσιο των διεθνών εμπορικών συνομιλιών του Γύρου της Ουρουγουάης, που εκείνη την εποχή ήταν η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στην ιστορία και άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Ο ίδιος ανέφερε ότι η αλλαγή των νόμων για τον κανόνα προέλευσης των ρούχων -που καθορίζει από πού προέρχεται ένα ρούχο- δεν έγινε «δίκαια, ανοιχτά και ειλικρινά» και κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο ότι προσπαθούσε να «παρακάμψει» τις συνήθεις διαδικασίες.

Χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον Epstein, στο φαξ αναφέρεται ότι «η The Limited έχει συναντηθεί με μια σειρά αξιωματούχων της διοίκησης για αυτό το θέμα», σημειώνοντας ότι οι συναντήσεις ήταν «πολύ θετικές». Ωστόσο, υπήρχαν ακόμη κάποια «ουσιαστικά επιχειρήματα» που ήθελε να προβάλει ο Fontheim, τα οποία εξήγησε στην επιστολή.

Το δεύτερο φαξ ήταν έναν μήνα πριν και απευθυνόταν στον Rubin. Είχε σταλεί από την Margaret Wigglesworth, εκτελεστική διευθύντρια του Coalition of Service Industries, ενός εμπορικού ομίλου για την οικονομία των υπηρεσιών. Ανέφερε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές «θα έρθουν σε άμεση αντίθεση με τις πολιτικές του δίκαιου εμπορίου» και «θα θέσουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία μας καθώς επιδιώκουμε ανοιχτές αγορές για τις αμερικανικές εξαγωγές στο μέλλον».

Δύο από τα fax του φακέλου Epstein

Ο Wexner ισχυρίζονταν ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα κόστιζαν στην The Limited 600 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία σε σημερινά χρήματα θα ήταν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ το λόμπι του Έpstein αρχικά απέδωσε καρπούς με μια νίκη σε ψηφοφορία στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας, τα επιχειρήματα του περιλήφθηκαν στο τελικό νομοσχέδιο.

Συνολικά, ο φάκελος δίνει μια νέα εικόνα για το πώς ο Epstein αντιπροσώπευε τον Wexner, τον μοναδικό πελάτη του στην εταιρεία οικονομικής διαχείρισης που είχε. Όταν ο Epstein άρχισε να επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο, ο Wexner είχε ήδη υπογράψει πληρεξούσιο στον Epstein για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών του.

Τα αρχεία καταγραφής επισκεπτών του Λευκού Οίκου δείχνουν ότι ο Epstein επισκέφτηκε τον Rubin στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο του 1993 και συνολικά δώδεκα φορές το 1994 καθώς είχε συναντήσεις με τον σύμβουλο του Clinton, Mark Middleton, στις περισσότερες των περιπτώσεων. Ο Middleton, ο οποίος αργότερα αποκλείστηκε από τον Λευκό Οίκο για κατάχρηση καθηκόντων, βρέθηκε νεκρός σε ράντσο στο Αρκάνσας νωρίτερα φέτος, έχοντας αυτοκτονήσει με όπλο σε ηλικία 59 ετών.

Οι ενέργειες του Epstein ήταν μέρος μιας προσπάθειας σε όλη τη βιομηχανία μόδας να αντιταχθεί στους νέους εμπορικούς νόμους και στελέχη από τις JCPenney, The Gap και Kmart επικοινώνησαν επίσης με τον Λευκό Οίκο εκείνη την περίοδο. Αλλά η έκταση της πρόσβασης του Epstein -και η επακόλουθη φιλία του με τον Clinton- δείχνει ότι ήταν η αρχή για κάτι περισσότερο από μια απλή επαγγελματική σχέση.

Οι διάσημοι «Άγγελοι» της Victoria’s Secret

Τα ημερολόγια πτήσεων στα ιδιωτικά τζετ του Epstein έδειξαν ότι μετά την αποχώρησή του από το προεδρικό αξίωμα, ο Clinton πέταξε τουλάχιστον 26 φορές με το αεροσκάφος του παιδόφιλου -γνωστό ως «Lolita Express»- και έως και 10 φορές επιπλέον χωρίς τη συνοδεία των μυστικών υπηρεσιών.

Τα ταξίδια περιελάμβαναν μια περιοδεία πολλαπλών στάσεων στην Ασία τον Νοέμβριο του 2003 και προορισμούς όπως η Ρωσία, το Όσλο, το Χονγκ Κονγκ, η Σαγκάη και το Πεκίνο, όπως δείχνουν τα αρχεία. Το 2002 ο Clinton έκανε ένα ταξίδι στην Αφρική με το αεροπλάνο του Epstein με τον ηθοποιό Kevin Spacey και τον κωμικό Chris Tucker.

Φωτογραφίες που είχαν δημοσιευθεί προηγουμένως από το DailyMail.com έδειχναν τον Clinton να απολαμβάνει ένα μασάζ σε κάποιο από τα ταξίδια του από την Chauntae Davies, ένα από τα θύματα του Epstein. Το 2010, η «κυρία» του Epstein, Ghislaine Maxwell, ήταν μεταξύ των καλεσμένων στον γάμο της Chelsea Clinton, κόρης του Clinton.

Μετά τη σύλληψη του Epstein το 2019 με κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση (βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του πριν από τη δίκη) ο εκπρόσωπος του Clinton, Angel Urena, είπε ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν γνωρίζει τίποτα» για τα «τρομερά εγκλήματά του».

Οι Fontheim, Breaux και Wigglesworth δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.