Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Η τραγική ιστορία του 55χρονου Ζαχαρία στον Βόλο: Πατέρας, ζούσε στα σκουπίδια και πέθανε μόνος [εικόνες]


 Ο 55χρονος Ζαχαρίας ζούσε μέσα στα σκουπίδια σε ένα σπίτι χωρίς νερό και ρεύμα για 8 χρόνια. Πέθανε μόνος στο νοσοκομείο.

Ο 55χρονος Ζαχαρίας ζούσε μέσα στα σκουπίδια μέσα σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό για 8 χρόνια. Δεν είχε κάνει μπάνιο για μια πενταετία. Ζούσε πρωτόγονα στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του Βόλου. Στις 16 Οκτωβρίου είχε καταρρεύσει από την πείνα και έκτοτε νοσηλευόταν. Στις 25 Νοεμβρίου πέθανε, μόνος του στο νοσοκομείο.

Την κηδεία του θα αναλάβει η Μητρόπολη: Είχε δύο παιδιά και τα αδέρφια του μένουν στη γειτονία

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Gegonota.news, o Ζαχαρίας είχε δύο παιδιά και τα αδέλφια του έμεναν στη γειτονιά του. Λιποθύμησε μέσα σε μια κάμαρη γεμάτη από σκουπίδια που είχε για σπίτι και πέθανε μόνος στο νοσοκομείο. Την κηδεία του θα αναλάβει η Μητρόπολη καθώς κανείς δεν νοιάστηκε.

Η ιστορία του ξεπερνούσε κάθε σενάριο. Για την επιβίωσή του, δηλαδή για την εξασφάλιση φαγητού έτρωγε στα συσσίτια της Μητρόπολης και ορισμένοι γείτονες είχαν αναλάβει εδώ και χρόνια τον ρόλο του κράτους καθώς ζούσε με τα 200 ευρώ του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Ο Ζαχαρίας ηταν 55 ετών και άνεργος. Δουλειά λόγω ηλικίας δεν μπορούσε να βρει αν και ήταν απόλυτα λειτουργικός , αλλά ποιος θα έπαιρνε στη δουλειά του έναν κλοσάρ… Με ένα καρότσι από σούπερ μάρκετ μάζευε παλιοσίδερα και τα πουλούσε. Για στέγη είχε την μικρή βεράντα ενός σπιτιού, που έκλεισαν αυθαίρετα οι γονείς του όταν παντρεύτηκαν και αυτός ο χώρος βαφτίστηκε δωμάτιο. Κάθε μέρα και μια γειτόνισσα από εκείνες που έμεναν απέναντί του, υπολόγιζε ένα πιάτο παραπάνω για τον Ζαχαρία και εναλλάξ του παρείχαν φαγητό. Ο ίδιος μεγάλωσε χωρίς κανένα υποστηρικτικό περιβάλλον, η μητέρα του πέθανε στα 38 της χρόνια και ο πατέρας του δημιούργησε νέα οικογένεια, με τον Ζαχαρία κυριολεκτικά ξεχασμένο στο παράνομο δωματιάκι, να πεινάει και να ιδρυματοποιείται. Το υπόλοιπο σπίτι ήταν κλειδωμένο και δεν του επιτρεπόταν η είσοδος από τα αδέλφια του, που το διεκδικούσαν. Ο Ζαχαρίας που μεγάλωσε σε μια γειτονιά της Χιλιαδούς δεν έφυγε ποτέ από εκεί, γι΄αυτό και τον γνώριζαν όλοι.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.