Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Eurovision 2023: Αλλάζει ο τρόπος επιλογής του τραγουδιού της Ελλάδας

 Με νέο τρόπο θα επιλεγεί το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην Eurovision του 2023.

Όπως αποκάλυψε το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, μιλώντας

στην εκπομπή «Στούντιο 4», πως το ελληνικό τραγούδι για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού του 2023, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Μαΐου στο Λίβερπουλ για λογαριασμό της Ουκρανίας, θα αποφασιστεί τόσο από την καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ όσο και από μια επιτροπή πολιτών.

«Είμαστε προ της λήψεως μιας αποφάσεως που νομίζω είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ΕΡΤ έχει μια επταμελή επιτροπή η οποία κάνει το πρώτο ξεκαθάρισμα των τραγουδιών. Όπως και πέρσι. Φέτος είχαμε 106 συνολικά τραγούδια που κατατέθηκαν, εκ των οποίων τα 30 ήταν αυτά που πληρούσαν τις προδιαγραφές, επομένως υπήρχε μια οργανωμένη ομάδα πίσω από κάθε τραγούδι. Είμαστε προ της ανακοίνωσης μιας απόφασης να μετέχει και το κοινό για πρώτη φορά στη διαδικασία της επιλογής» ανέφερε ο κ. Ζούλας.

Και συνέχισε: «Πως θα γίνει αυτό; Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής των τηλεθεατών,προφανώς θέλω να πιστεύω ότι θα δηλώσουν συμμετοχή αυτοί που ενδιαφέρονται για τη Eurovision. Σκεφτόμαστε να φτιάξουμε μια διευρυμένη επιτροπή πολιτών, που θα έρθουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θα φορέσουν ακουστικά, θα ακούσουν τα υποψήφια τραγούδια, θα ψηφίσουν και η δική τους ψήφος θα μετρήσει όσο ακριβώς έβαλε και η EBU τώρα».

«Η EBU ουσιαστικά ακύρωσε τις συμμετοχές των επιτροπών στους δύο ημιτελικούς, θα ψηφίσει μόνο το κοινό. Στον τελικό, η συμμετοχή της επιτροπής θα είναι 49,4% και του κοινού θα είναι 50,6%. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς, δηλαδή το κοινό θα ψηφίσει σε ποσοστό 50,6% και η επιτροπή σε ποσοστό 49,4%. Είναι δημοκρατικό και προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Δεν είναι εθνικός τελικός αυτό που περιγράφω. Είναι συμμετοχή αρκετά μεγάλου αριθμού, θα είναι σίγουρα πάνω από 50 άτομα, και θα γίνει μέσω βιντεοσκοπημένης κλήρωσης για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΡΤ.

«Το μόνο που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι αυτή η επιτροπή να έχει μία ηλικιακή κατανομή. Να εκπροσωπούνται όλες οι γενιές – προφανώς οι μικρότερες γενιές περισσότερο και οι μεγαλύτερες γενιές λιγότερο. Την άλλη εβδομάδα, μάλλον, θα κάνουμε την πρόσκληση αυτή. Η διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, κ. Δώρα Χειράκη, αποφάσισε ότι δεν θα μετέχει κανένας εκπρόσωπος και εργαζόμενος της ΕΡΤ» κατέληξε ο κ. Ζούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.